Τα νηπιαγωγεία «εργαλείο» στα χέρια του Ερντογάν για εκτουρκισμό των παιδιών της Θράκης

Must Read

Τα νηπιαγωγεία μπαίνουν στο στόχαστρο της τουρκικής προπαγάνδας στην Θράκη, με συντονισμένες ενέργειες που έχουν ως σκοπό να τα μετατρέψουν σε «φωλιές εκτουρκισμού» των παιδιών της περιοχής. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια δημιουργίας ζητήματος στην περιοχή η οποία ξεκινά με πρωτοβουλία εγκαθέτων του Προξενείου που χρησιμεύει ως «πάσα» στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Αυτά με την σειρά τους, την αναδεικνύουν προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις για να διδάσκονται τα τουρκικά ως δεύτερη γλώσσα στα νηπιαγωγεία της περιοχής. Θέλουν ουσιαστικά δηλαδή το ελληνικό κράτος, με δικά του έξοδα, να βοηθήσει στην τουρκική προπαγάνδα στην περιοχή που έχει ως στόχο την μετατροπή της μουσουλμανικής μειονότητας σε τουρκική.

Η όλη προσπάθεια ξετυλίγεται σαν να ακολουθείται ένα πολύ συγκεκριμένο εγχειρίδιο καθώς ξεκινά με ένα αίτημα που «συνυπογράφεται» από τέσσερις συλλόγους της περιοχής, τους οποίους οι κάτοικοι αλλά και αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα χαρακτηρίζουν ως «τουρκόφρονες».

Συγκεκριμένα το ζήτημα ανακίνησαν το κόμμα FEP, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ο σύλλογος κηδεμόνων μειονοτικών σχολείων δυτικής Θράκης και η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρεία Μειονότητας δυτικής Θράκης. Όλοι αυτοί συνυπογράφουν επιστολή προς το ελληνικό αρμόδιο Υπουργείο, με την οποία ζητούν να συμπεριληφθούν τα τουρκικά και τα αγγλικά στο πρόγραμμα των νηπιαγωγείων, με τις ίδιες δημιουργικές δραστηριότητες.

Στην επιστολή τους μάλιστα ισχυρίζονται ότι η μειονότητα – την οποία χαρακτηρίζουν τουρκική ενώ η ίδια η συνθήκη που επικαλούνται την περιγράφει ως θρησκευτική – έχει εκπαιδευτική αυτονομία και δικαιώματα βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι «υπάρχουν αμέτρητα νηπιαγωγεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παρέχουν δίγλωσση εκπαίδευση».

Αυτό το αίτημα αμέσως έσπευσαν να αναπαράγουν τουρκικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της γνωστής Σαμπάχ αλλά και το ελεγχόμενο από την κυβέρνηση Ερντογάν τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Και από εκεί και πέρα είναι σαφές το τι θα ακολουθήσει. Από την μία τα τουρκικά μέσα θα αρχίσουν να δημιουργούν πολεμικό κλίμα κατά της χώρας μας που δήθεν «καταπιέζει» τα «αδέλφια» τους και από την άλλη κάποιοι θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν για ακόμη μια φορά την χώρα μας σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This