Αίσχος! Λαθρομετανάστες βεβήλωσαν εκκλησάκι της Παναγίας στη Μόρια

Must Read

Δεν έχουν τελειωμό οι βεβηλώσεις σε προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στην Λέσβο, όπου ιεροί ναοί και ξωκλήσια στην περιοχή της Μόριας λεηλατούνται πολύ συχνά, με τους πιστούς να μην μπορούν πλέον να κρύψουν τη θλίψη αλλά και την αγανάκτησή τους, καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή μέριμνα από τις αρμόδιες Αρχές.

Τελευταίο περιστατικό ήταν οι βανδαλισμοί στο εσωτερικό της μικρής εκκλησίας της Παναγίας Τσιραμδού. Οι πιστοί αντίκρισαν απαρηγόρητοι κατά την επίσκεψή τους στο γραφικό αυτό εκκλησάκι σπασμένες εικόνες με χαραγμένα τα πρόσωπα των αγίων, πεσμένα μανουάλια, κατεστραμμένες τοιχογραφίες ακόμη και εντός του ιερού βήματος, καθώς και πεταμένα στασίδια και ιερά σκεύη.

Όπως καταγγέλλουν με οργή οι κάτοικοι της Μόριας, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει πλέον και δεν μπορούν να ανέχονται τέτοιες καταστάσεις, με τους αρμόδιους φορείς να αδιαφορούν. Θεωρούν, μάλιστα, πως ομάδες μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών βεβηλώνουν συντονισμένα τα εκκλησάκια της περιοχής, ενώ κάνουν λόγο για «εντολές» που έχουν ως στόχο την ελληνορθόδοξη πίστη.

Δηλώνουν, επίσης, με σθένος πως πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι θα υπάρξουν άγριες συμπλοκές και διαμάχες, αν εμφανιστούν προσκυνητές την ώρα που οι ιερόσυλοι βεβηλώνουν τα εκκλησάκια και προσβάλλουν με αυτόν τον ανήθικο τρόπο την πίστη τους.

ΦΩΤΟ: romfea.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This