Δευτέρα 14/6/2021

Οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία με θερμομέτρηση, μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις (video)

Τις πόρτες τους άνοιξαν τα σχολεία της χώρας μετά από δύο ολόκληρους μήνες!

Οι τάξεις υποδέχτηκαν το πρωί της Δευτέρας, μετά το λουκέτο της 11ης Μαρτίου, τους μαθητές της Γ λυκείου, ενώ την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα 11 Μαΐου, θα επιστρέψουν οι μαθητές της  Α’ και Β’ Λυκείου αλλά και των γυμνασίων.

Ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών, πιθανόν να επιστρέψουν στο σχολείο οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων από την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, το 66% των τμημάτων της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ θα κάνουν καθημερινά μάθημα και όχι εκ περιτροπής, διότι τα τμήματα αυτά έχουν κάτω από 15 μαθητές και δεν χρειάζεται να γίνει κατάτμηση τμημάτων. 

Θερμομέτρηση, μάσκες, αποστάσεις

Καθηγητές, προσωπικό και μαθητές, περνούν πριν εισέλθουν στις τάξεις από θερμομέτρηση ενώ όσοι επιθυμούν, φορούν προστατευτική μάσκα για την οποία υπάρχει σύσταση αλλά δεν είναι υποχρεωτική.

Εικόνες από σχολείο στον δήμο Γλυφάδας αποτυπώνουν την επαναλειτουργία των σχολείων, με τις διαμορφωμένες τάξεις στις οποίες οι μαθητές κάθονται ένας σε κάθε θρανίο σε απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, ενώ το μάθημα γίνεται με 15 μαθητές κάθε φορά. Αντισηπτικά βρίσκονται σε κάθε αίθουσα, ενώ δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση στο προαύλιο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, με τους μαθητές να εισέρχονται απευθείας στην τάξη τους. Τα παράθυρα θα είναι διαρκώς ανοιχτά για τον σωστό αερισμό των χώρων, ενώ προβλέπεται καθαρισμός των αιθουσών δύο φορές την ημέρα. 

Από απόσταση στα διαλείμματα

Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται τα διαλείμματα από σήμερα μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς. Το διάλειμμα δεν θα είναι ενιαίο με τους μαθητές να τρέχουν στο προαύλιο όλοι μαζί, αλλά προβλέπεται σταδιακή έξοδος για κάθε τμήμα το οποίο θα έχει συγκεκριμένο χώρο στο προαύλιο. Τα παιχνίδια με μπάλα απαγορεύονται ενώ τα τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά.

Απουσίες

Όσοι μαθητές έχουν ειδικό λόγος απουσίας, θα μπορούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανή αναμετάδοση το μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης, αφού στις αίθουσες έχουν ήδη εγκατασταθεί κάμερες. Εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτή την πρακτική κάνοντας λόγω για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Για τις ημέρες που οι μαθητές δεν θα είναι στο σχολείο, προβλέπεται πρόγραμμα για μελέτη στο σπίτι.

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα

Γυμνάσια και λύκεια θα ολοκληρώσουν τον κύκλο μαθημάτων τους μέχρι τις 12 Ιουνίου, ενώ προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν, αφού η αξιολόγηση θα γίνει σύμφωνα με τον ΜΟ των βαθμών των τετραμήνων. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν 15 και 16 για τα Γενικά Λύκεια και τα Επαγγελματικά Λύκεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ