Σάββατο 12/6/2021

Τα καταστήματα άνοιξαν και υποδέχτηκαν τους πελάτες με ατμοκαθαριστές και αποστειρωτές (video)

Τα καταστήματα ανέβασαν τα ρολά τους μετά από σχεδόν 2 μήνες και υποδέχτηκαν τους καταναλωτές που βγήκαν στα μαγαζιά για να κάνουν τις πρώτες αγορές τους μετά από 52 ημέρες «λουκέτου».

Οι καταστηματάρχες που είχαν προετοιμαστεί για τη νέα πραγματικότητα, εξοπλίστηκαν με τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης για τους υπαλλήλους αλλά και τους πελάτες τους. Ο τρόπος δοκιμής ρούχων και παπουτσιών έχει αλλάξει καθώς μετά από κάθε δοκιμή, τα ενδύματα και τα υποδήματα απολυμαίνονται με ατμοκαθαριστές και αποστειρωτές. 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και υπάρχει αυστηρή σύσταση και για τους πελάτες, ενώ αντισηπτικά βρίσκονται άφθονα στην είσοδο των καταστημάτων. Ορισμένα καταστήματα χρησιμοποιούν αποστηρωτές με ακτίνες UVC, ενώ όταν το κατάστημα κλείσει, τα ρούχα θα απολυμαίνονται με ειδικές λάμπες.

Στα μαγαζιά που πωλούν υποδήματα, οι πελάτες θα φορούν καλτσάκια τα οποία θα πετάγονται αμέσως μετά τη χρήση ενώ τα παπούτσια που δεν θα αγοραστούν θα απολυμαίνονται με αντισηπτικά μαντηλάκια.

Οι πελάτες και οι εργαζόμενοι πρέπει να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας ενώ η τα επιτρεπόμενα άτομα ανά κατάστημα θα προκύπτουν από τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου. Σε ένα κατάστημα 20 έως 100 τετραγωνικών μέτρων μπαίνουν 4 άτομα συν ένα άτομο ανα 10 τετραγωνικά μέτρα. Ενώ, σε μεγαλύτερα των 100 τετραγωνικών μέτρων μπαίνουν 12 άτομα συν 1 άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.

Στα περισσότερα καταστήματα, υπάρχουν στην είσοδο οι απαραίτητες οδηγίες προφύλαξης και λειτουργίας. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ