Δευτέρα 14/6/2021

Δίωξη στον 52χρονο για το τηλεφώνημα «παγίδα» στην αστυνομία από την πλατεία Κυψέλης

Δίωξη ασκήθηκε στον 52χρονο άνδρα για το τηλεφώνημα που πυροδότησε τα επεισόδια που μεταξύ αστυνομικών και 200 ατόμων που βρίσκονταν στην πλατεία Κυψέλης, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο 52χρονος άνδρας κάλεσε στις αστυνομικές αρχές και ζητούσε βοήθεια ισχυριζόμενος ότι δέχτηκε επίθεση από ληστές. Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν οι άνδρες πλησίαζαν στο σημείο, τηλεφώνησαν στον 52χρονο ο οποίος φέρεται να τους απάντησε «Είμαι στην πλατεία, κινδυνεύω».

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και εκεί ξεκίνησε ένταση μεταξύ των ανδρών της ασφάλειας και των συγκεντρωμένων ατόμων οι οποίοι προχώρησαν σε επίθεση ενάντια των αστυνομικών με πέτρες και ξύλα, ενώ εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι άνδρες της ασφάλειας κάλεσαν εκ νέου τον 52χρονο, το κινητό του οποίου είχε απενεργοποιηθεί.

Οι αρχές εντόπισαν τον 52χρονο άνδρα που είναι μόνιμος κάτοικος Κυψέλης και προχώρησαν στη σύλληψη του, ενώ σε βάτος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται να δικαστεί όταν αρθούν τα μέτρα λόγω της πανδημίας για τα ποινικά δικαστήρια. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ