Τρίτη 15/6/2021

Ηλικιωμένος 108 χρονών αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας του

Με ένα ποτηράκι ρακί, καλό φαγητό και μία ζωή χωρίς άγχος, έχει καταφέρει ο Στυλιανός Φραγκιαδουλάκης, από την Κρήτη, να φτάσει τα 108 χρόνια ζωής! Ο υπεραιωνόβιος, που έχει υπάρξει μάρτυρας των πιο σημαντικών γεγονότων της νεότερης ελληνικής ιστορίας, επέλεξε έναν μετρημένο βίο με αρχαιοελληνικό μέτρο στη διατροφή και τις κοινωνικές του επιλογές.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, αποδίδει τη μακροζωία του «στο καλό φαγητό, τα καλά γονίδια και την αποφυγή καταχρήσεων». «Πιστεύω ότι ήταν η καλή μου διατροφή με αγνά τρόφιμα στο χωριό, ότι πρόσεχα πολύ την υγεία μου, δεν έκανα καταχρήσεις, ποτά, τσιγάρα, ξενύχτια. Λένε πως παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα, αφού ο πατέρας μου έκλεισε τα 100 χρόνια και ο παππούς μου από τη μάνα μου πέθανε 110 χρόνων, όπως έλεγαν τότε. Δεν είχα άγχος, ελάχιστες φορές, νεύρα είχα αρκετά, αλλά μου περνούσαν γρήγορα» εξήγησε.

Στη συνέχεια, ο 108χρονος επισήμανε ότι θεωρεί υποχρέωση του ανθρώπου τη συμμετοχή σε κοινές δραστηριότητες, για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του και των συνανθρώπων του. «Είμαι γενικά ευχαριστημένος που αξιώθηκα να ζήσω τόσο πολύ και να καμαρώνω την οικογένεια που δημιούργησα, τέσσερα παιδιά, δέκα εγγόνια, 15 δισέγγονα. Πάνω απ’ όλα, πάντα έβαζα την υγεία μου και των παιδιών μου και πρόσεχα πολύ…» είπε συγκινημένος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ