Τρίτη 22/6/2021

Ο Δήμος Σουφλίου αρνείται να αγοράσει παιχνίδια «made in Turkey» για τις παιδικές χαρές

Οι συνεχόμενες προκλήσεις της Άγκυρας στην περιοχή του Έβρου είχαν ως αποτέλεσμα την κατηγορηματική άρνηση του Δήμου Σουφλίου να αγοράζει παιχνίδια «made in Turkey» για τις παιδικές χαρές της περιοχής. Ο ακριτικός δήμος υπέγραψε το προηγούμενο διάστημα σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση εξοπλισμού σε 12 παιδικές χαρές του. Πρόκειται για πέντε παιδικές χαρές στο Σουφλί, πέντε στη δημοτική ενότητα Ορφέα και δύο στο Τυχερό.

Η δημοτική Αρχή, εξετάζοντας τη σύμβαση, διαπίστωσε ότι ένα όργανο που θα τοποθετούνταν σε παιδική χαρά στο Σουφλί ήταν τουρκικής προέλευσης και ζήτησε από την οικονομική επιτροπή την τροποποίηση της σύμβασης, ώστε να απορριφθεί και να αντικατασταθεί από προϊόν άλλης χώρας. «Στην παιδική χαρά Σιδηρούς, σύμφωνα με την προσφορά του αναδόχου, πρόκειται να τοποθετηθεί ένα όργανο παιδικής χαράς προέλευσης Τουρκίας.

Ο δήμος μας, που τους τελευταίους μήνες δοκιμάζεται και υποφέρει από τις πολιτικές επιλογές της γειτονικής χώρας, δεν επιθυμεί την προμήθεια του συγκεκριμένου οργάνου και κατ’ επέκταση την οικονομική συνδιαλλαγή με την Τουρκία.
Επομένως, σας παρακαλούμε να γίνει τροποποίηση της τρέχουσας σύμβασης, με αντικατάσταση του συγκεκριμένου οργάνου με άλλο, διαφορετικής χώρας προέλευσης και οικονομικότερο, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί το απαιτούμενο ποσό για να δημιουργηθεί και μία παιδική χαρά στην Προβατώνα» ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Η οικονομική επιτροπή προχώρησε στην τροποποίηση της σύμβασης κι έτσι το τουρκικής προέλευσης όργανο δεν θα τοποθετηθεί στην παιδική χαρά στο Σουφλί. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πυροβολούν εναντίον των χωριών της περιοχής από την απέναντι όχθη του ποταμού Έβρου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ