Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 27χρονου οδηγού, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης παρέσυρε και σκότωσε έναν 25χρονο στην περιοχή της Πολίχνης Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος διώκεται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον Ανακριτή. Ωστόσο, ζήτησε και έλαβε προθεσμία, οπότε η απολογία του έχει οριστεί για αύριο, Πέμπτη.
Τι υποστήριξε η θέση του 27χρονου
Ο δικηγόρος του 27χρονου ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι μετανιωμένος και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, υποστηρίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προκαλέσει το δυστύχημα».
Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό
Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 21:00, στην οδό Αγνώστου Στρατιώτου. Ο 27χρονος οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα, όταν έχασε τον έλεγχο και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, καταλήγοντας στο πεζοδρόμιο.
Το όχημα παρέσυρε δύο νεαρούς που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, καταστρέφοντας παράλληλα μια κολόνα φωτισμού, μια πινακίδα στάσης και ένα δέντρο. Από την παράσυρση, ο 25χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο 24χρονος φίλος του νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Υποψίες για συμμετοχή σε «κόντρες»
Η Τροχαία διερευνά το ενδεχόμενο ο 27χρονος να συμμετείχε σε αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας, καθώς μαρτυρίες αναφέρουν ότι εκείνη τη στιγμή προπορευόταν άλλο όχημα που κινούνταν με υψηλή ταχύτητα. Ο οδηγός, πάντως, φέρεται να δηλώνει μετανιωμένος, λέγοντας: «Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο».
Δείτε επίσης:
- Ενδοσχολική βία στη Ρόδο: Μαθητές υποχρέωσαν παιδί δημοτικού να πιεί νερό από τουαλέτα
- Κρυπτονομίσματα: Γυναίκα στην Πάτρα εξαπατήθηκε από δήθεν επενδυτές – Έχασε 10.000 ευρώ
- Ηράκλειο: Στα δικαστήρια τρεις μαθητές για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σχολείο






