25-5-2020

Το διαδικτυακό trafficking η νέα μάστιγα, λόγω της πανδημίας – Και πλατφόρμες βιντεοπαιχνιδιών «χτυπούν» τα κυκλώματα!

Αύξηση των κρουσμάτων πορνογραφίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και κυκλώματα που παρασύρουν νέους και μέσα από πλατφόρμες βιντεοπαιχνιδιών, ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ηρακλής Μοσκώφ.

«Η εμπορία ανθρώπων, για παράδειγμα με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση, έχει προσαρμοστεί σε διάφορες μορφές διαδικτυακού trafficking. Σε αυτή τη διαπίστωση συντείνουν τα αποδεικτικά στοιχεία για τον πολλαπλασιασμό της πορνογραφίας κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, γεγονός που τροφοδοτεί τη ζήτηση για σεξουαλική εκμετάλλευση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκώφ και πρόσθεσε πως «λόγω της εργασίας από απόσταση, αλλά και των κλειστών σχολείων, οι δράστες αναπτύσσουν νέους τρόπους στόχευσης των υποψήφιων θυμάτων τους στο διαδίκτυο».

Όσον αφορά τους νέους, ο Εθνικός Εισηγητής τόνισε πως «η προσέγγιση γίνεται μέσω των διαδικτυακών συζητήσεων ακόμα περισσότερο και μέσω ακόμα κι από πλατφόρμες με βιντεοπαιχνίδια και άλλες μορφές επικοινωνίας μαζί τους».

Εξέφρασε, μάλιστα, την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην προστασία των θυμάτων από τις αναβολές των δικών, λόγω των κλειστών δικαστηρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW