Παρασκευή 7/5/2021

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ξεσπά: «Κάποιοι δεν σεβάστηκαν ούτε εμάς, αλλά ούτε τη μνήμη της κόρης μου» (video)

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης, ο οποίος, όπως δήλωσε στα κανάλια, ένιωσε μια «στιγμιαία ψυχική ανακούφιση» μόλις ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, προέβη σε δηλώσεις στο «Έθνος της Κυριακής».      

«Πάνω απ’ όλα οφείλουμε να στεκόμαστε με προσοχή δίπλα στη μάνα. Βουβοί και αμίλητοι. Δίπλα της. Η μάνα της Ελένης, όπως και όλες οι μάνες που θα ήταν στη θέση της, είναι αυτή που περνάει τον μεγαλύτερο Γολγοθά. Εύχομαι καμία άλλη μάνα να μην πάθει αυτό που πάθαμε εμείς. Από τον Νοέμβριο του 2018 που χάσαμε την Ελένη μας έχουμε χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια μας», δηλώνει ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Στα μάτια του 22χρονου και του 23χρονου , οι οποίοι βίασαν και σκότωσαν την Ελένη στο σπίτι του Ροδίτη κατηγορουμένου στη Λίνδο, ο Γιάννης Τοπαλούδης δεν διέκρινε κανενός είδους μετάνοια: «Βλέποντας τους δράστες δεν εισέπραξα κάτι τέτοιο. Η συγνώμη είναι μία λέξη πάρα πολύ σημαντική και έχει πολύ μεγάλο βάρος. Αυτό το βάρος οι δράστες δεν είναι τόσο ικανοί πνευματικά και ψυχικά να το σηκώσουν. Θέλω να τονίσω, όμως, ότι σέβομαι απόλυτα τους δικηγόρους της υπεράσπισης».

«Δεν περίμενα αυτήν την ανθρώπινη πλευρά»

Ο πατέρας της Ελένης βρήκε στο πρόσωπο της εισαγγελέως της έδρας, Αριστοτελείας Δόγκα, την ανθρώπινη πλευρά της Δικαιοσύνης. Θεωρεί άδικες τις επικρίσεις που δέχτηκε η κυρία Δόγκα για ταύτισή της με την οικογένειά του: «Οι εισαγγελείς είναι και αυτοί άνθρωποι. Δεν βρίσκω κατακριτέα την αγόρευσή της. Το ανθρώπινο κομμάτι που πέρασε με τα λόγια της ήταν κάτι το συγκλονιστικό και μας άγγιξε όλους. Θαύμασα τον τρόπο με τον οποίο μίλησε. Περίμενα να είναι καταπέλτης για τους δράστες, αλλά δεν περίμενα αυτήν την ανθρώπινη πλευρά. Από εκείνη την ώρα έχω δεχτεί χιλιάδες μηνύματα από κόσμο που μου λέει ότι τέτοιους εισαγγελείς θέλουμε».

Όσον αφορά στην παρέμβαση του συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) κατά τη διάρκεια της δίκης, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την τοποθέτηση της κυρίας Δόγκα, ο Γιάννης Τοπαλούδης εξηγεί ότι «κάποιοι δεν σεβάστηκαν ούτε εμάς τους γονείς, αλλά ούτε τη μνήμη της κόρης μου. Μπορούσαν να σεβαστούν τη διαδικασία, να τελείωναν πρώτα οι αγορεύσεις και μετά να διατυπώσουν τα αιτήματά τους. Δεν είναι δυνατόν να μας βάζουν σε μια τέτοια ψυχική δοκιμασία, ενώ ήδη ταλαιπωρούμαστε τόσο καιρό. Αναγνωρίζω τα δικαιώματά τους, αλλά όχι να πετάγονται την ώρα της δίκης».

  • Δείτε τον Γιάννη Τοπαλούδη να μιλά για όλα τα παραπάνω και στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου, στον ΣΚΑΪ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ