Ερωτικά σκάνδαλα με φόντο τα «Panama Papers» – Ο εισαγγελικός λειτουργός και η… γραμματέας

Must Read

Σενάριο για ταινία με πιπεράτα σκάνδαλα, ψέματα και ερωτικά μυστικά θα μπορούσε να είναι το «αθέατο» στόρι που διαδραματίστηκε τον Απρίλιο του 2017 με πρωταγωνιστή ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό και τη «γραμματέα» του, για χάρη της οποίας πλέον κινδυνεύει να γίνει βούκινο! Και όλα αυτά με φόντο την πολύκροτη υπόθεση των Panama Papers, η οποία είχε προκαλέσει Ρίχτερ τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στη χώρα μας!

Κι όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο δεν είχε βαρύνουσα σημασία για τον καψούρη δικαστικό που, τυφλωμένος από πάθος και παράνομο έρωτα για την «πέτρα του σκανδάλου», δεν δίστασε να φλομώσει με ψέματα και δικαιολογίες τους συναδέλφους του και όχι μόνο… Οι αποκαλύψεις αφορούν όσα διαδραματίστηκαν πριν από τρία χρόνια (αλλά το ήξεραν μόνο λίγοι) με φόντο την κρίσιμη συνάντηση της Eurojust για τα Panama Papers!

Πρωταγωνιστής, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος… λοξοδρόμησε στον δρόμο για τη Χάγη, χωρίς να ενημερώσει, ως όφειλε, την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου! Ξελογιασμένος από το τρίτο πρόσωπο που έβαλε στη ζωή του, προτίμησε ένα ταξιδάκι «αναψυχής», αντί να παραστεί (όπως έκαναν δυο συνάδελφοί του) στο meeting της Eurojust τον Απρίλιο του 2017, που θα διερευνούσε πρόσωπα και διαδρομές του οικονομικού σκανδάλου!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από τη αρχή! Οι αποκαλύψεις γύρω από τα «μυστικά και τα πάθη» του ερωτοχτυπημένου λειτουργού της Δικαιοσύνης, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με ορισμένες από τις σημαντικότερες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, ήρθαν από τα χείλη της ίδιας της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, που, στις μαραθώνιες καταθέσεις της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Novartis, ξεδίπλωσε το παρασκήνιο ενός ταξιδιού που δεν έμελλε να γίνει για… ανωτέρα ανάγκη ποτέ!

Περιγράφοντας την προγραμματισμένη συνάντηση των Ευρωπαίων εισαγγελέων με την ομόλογό τους από τον Παναμά για την υπόθεση των Panama Papers, η κυρία Δημητρίου εξήγησε πως ο πλέον αρμόδιος να παρευρεθεί στο κρίσιμο ραντεβού εισαγγελέας δεν μετέβη ποτέ στη Χάγη, αφού, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, είχε άλλα (πιο τσαχπίνικα) σχέδια.
Συγκεκριμένα, ο 65χρονος σήμερα δικαστικός επρόκειτο να συμμετάσχει μαζί με τους τότε επίκουρους στο οικονομικό έγκλημα εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστο Ντζούρα στο ευρωπαϊκό ραντεβού για τη λίστα των Panama Papers, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει το σχετικό κονδύλι του ταξιδιού από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Εν τέλει όμως, όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, ο ίδιος δεν παρέλαβε ποτέ το εισιτήριο για τη Χάγη, ενώ τις επίμαχες ημέρες τα ίχνη του… χάνονται μυστηριωδώς!

Τον περίμενε με την συνοδό του

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα κανείς δεν φαντάζεται ότι ο εισαγγελέας θα άφηνε το εξαιρετικά κρίσιμο ευρωπαϊκό ραντεβού παρασυρμένος από άλλα… πάθη, ενώ ακόμη και στενό οικογενειακό του πρόσωπο σε τηλεφώνημα που δέχτηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία τον αναζήτησε για άλλη υπόθεση, της ανέφερε (χωρίς να ξέρει τι συμβαίνει) ότι βρίσκεται στη… Χάγη! Μόνο που η αλήθεια ήταν τελικά πολύ διαφορετική, αφού η ανάγκη να ζήσει τον κρυφό έρωτά του σε μια «φωλίτσα» του πάθους φέρεται ότι υπερίσχυσε του καθήκοντος ακόμα και για τον φιλόδοξο λειτουργό της Δικαιοσύνης! Ναι, καλά διαβάσατε!

Όπως προκύπτει, ο ίδιος δεν πήγε ποτέ στη Χάγη, ωστόσο φρόντισε να εμφανιστεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά την επιστροφή του Χρήστου Ντζούρα από την Ολλανδία (σ.σ.: η Ελένη Τουλουπάκη παρέμεινε στη Χάγη για άλλες συναντήσεις), ζητώντας του να συναντηθούν. Εκεί μάλιστα φέρεται ότι τον περίμενε μαζί με τη… συνοδό του, που δεν ήταν άλλη από τη «γραμματέα» του, την οποία είχε ζητήσει και είχε πάρει με απόσπαση στο γραφείο του!

Οι τρεις τους συναντήθηκαν στην έξοδο του αεροδρομίου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η «γραμματέας» -εφοριακός στην ιδιότητα- αναχώρησε, αφήνοντας τους δύο άνδρες μόνους. Τότε ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός φέρεται ότι ζήτησε από τον συνάδελφό του να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στο σπίτι, ενώ κατά τη διαδρομή φέρεται ότι έκανε κάποια απαραίτητα τηλεφωνήματα για να θολώσει τα νερά!

Οι αποκαλύψεις για την απουσία του από την κρίσιμη ευρωπαϊκή συνάντηση ήρθαν λίγο καιρό αργότερα και ο ίδιος σε συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, όπου συζητείται η προαγωγή του, παραδέχεται ότι δεν έφτασε ποτέ στη διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Επιχειρώντας δε να δώσει μία εξήγηση, φέρεται ότι είπε πως είχε πάει κάπου αλλού που δεν ήθελε να το μοιραστεί με κανέναν!

Όταν η προαγωγή του απερρίφθη, ο ίδιος προσέφυγε ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, όπου, όταν επανήλθε το ζήτημα της απουσίας του από τη συνάντηση της Χάγης, φέρεται ότι έδωσε άλλη εκδοχή, επικαλούμενος ταξίδι στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δει τον γιο του! Αλλά ως εξαιρετικά έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός όφειλε να θυμάται πως… ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This