Παρασκευή 7/5/2021

Ένα νοίκι το… αντίτιμο για κολύμπι και ηλιοθεραπεία στον Αστέρα Βουλιαγμένης!

Ποσό ίσο με… μηνιαίο ενοίκιο διαμερίσματος θα χρειαστεί να πληρώσει μια οικογένεια, στην περίπτωση που θελήσει να κάνει το μπάνιο της πιο  «γκλαμουράτο» και επισκεφθεί την παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς οι υπεύθυνοί του, στην προσπάθειά τους να μην επικρατήσει το αδιαχώρητο, αποφάσισαν, ως φαίνεται, να βάλουν «money control», με αποτέλεσμα να φτάσει να ανταγωνίζεται σε ακρίβεια τη… Μύκονο!

Το Σαββατοκύριακο, το σετ ομπρέλας με δύο ξαπλώστρες, στο οποίο, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, κάθονται έως δύο άτομα, κόστιζε στην συγκεκριμένη παραλία 80 ευρώ! Ωστόσο, ακόμη κι αν πάει μόνος του κάποιος λουόμενος, θα πρέπει να επωμιστεί ολόκληρο το κόστος, ενώ, στην περίπτωση που μιλάμε για ολόκληρη οικογένεια η… «λυπητερή» άνετα αδειάζει πορτοφόλια, καθώς η είσοδος για τα παιδιά από 4- 12 ετών κοστίζει 20 ευρώ για το καθένα, και, σε περίπτωση που είναι μεγαλύτερα, θα πρέπει να πληρωθούν περισσότερες από μια ομπρέλες.

Με άλλα λόγια, μια τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά, που έστω το ένα είναι πάνω από 12 ετών, θα χρειαζόταν να ξοδέψει για δύο ομπρέλες 160 ευρώ! Από ‘κει και πέρα, αν προσθέσουμε και το κόστος των σνακ και αναψυκτικών που ενδέχεται να καταναλώσει η οικογένεια, το σύνολο φτάνει άνετα το… ενοίκιο διαμερίσματος!

Τουλάχιστον, τις καθημερινές οι τιμές είναι χαμηλότερες, αφού το σετ ομπρέλα – ξαπλώστρες κοστίζει 50 ευρώ και για τα παιδιά ως δύο ετών η είσοδος «πέφτει» στα 12,5 ευρώ.

Οργανωμένες και ελεύθερες παραλίες «βούλιαξαν» από κόσμο

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο μαγιάτικος καύσωνας έστειλε μαζικά τους κατοίκους των πόλεων στις παραλίες, οργανωμένες και ελεύθερες, με την εικόνα σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής να θυμίζει… Αύγουστο!

Από το πρωί που άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες, στις εισόδους σχηματίστηκαν ουρές, με τους υπεύθυνους των 515 οργανωμένων παραλιών να παρουσιάζονται επιμελείς στην πρεμιέρα της τήρησης των κανόνων και ο κόσμος -θέλοντας και μη- κράτησε τις αποστάσεις που προβλέπονται, με 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ.

Ωστόσο, στις ελεύθερες παραλίες η κατάσταση ήταν… άναρχη, καθώς πολλοί στριμώχτηκαν δίπλα σε άλλους, μπροστά στην ανάγκη για βουτιές, αφού δεν υπήρχε κάποιος να ελέγξει την τήρηση των αποστάσεων. Μάλιστα, πολλοί έσπευσαν από πολύ νωρίς το πρωί να «κατοχυρώσουν» χώρο για τις πετσέτες και τις ομπρέλες τους.

Πάντως, μετά την υποχώρηση του καύσωνα, η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ