Το άνοιγμα της Ακρόπολης έγινε θέμα στα ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ – Διαφήμιση για τον τουρισμό (video)

Must Read

Οι αρχαιολογικοί χώροι άνοιξαν ξανά μετά από δύο μήνες με συμβολική σύμπτωση την παγκόσμια ημέρα των Μουσείων. 

Τα ξένα ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο βασικό σύμβολο της ελληνικής κληρονομιάς και της δόξας από την Κλασική Ελλάδα, την Ακρόπολη, ενώ αναφέρουν τον χειρισμό της Ελλάδας στο θέμα της πανδημίας παράδειγμα προς μίμηση και προτείνουν τη χώρα μας ως ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το ABC

Απεσταλμένος δημοσιογράφος του ABC  βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στην υποστολή της σημαίας στην Ακρόπολη για να ενημερώσει ότι σήμερα ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, ένα ρεπορτάζ που προβλήθηκε σε εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ο δημοσιογράφος Τζέιμς Λόνγκμαν, αποθεώνει την ομορφιά του Παρθενώνα μέσα από εντυπωσιακά πλάνα και ενημερώνει για τα νέα μέτρα προστασίας με τα οποία θα τηρούνται αποστάσεις για την ασφάλεια των επισκεπτών και τουριστών. 

Το CNN

Το αμερικανικό CNN γράφει: «Η Ακρόπολη, ένας από τους περιφημότερους πολιτιστικούς χώρους της Ελλάδας άνοιξε και πάλι σήμερα για τους επισκέπτες, αφού έμεινε κλειστός προσωρινά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», ενώ πρόσθεσε ότι «θα υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τις υγειονομικές εγκαταστάσεις, ενώ η μάσκα και η χρήση αντισηπτικού για τα χέρια συνιστώνται».

Το Reuters

Εκτενής αναφορά έγινε στο Reuters αναφέροντας ότι η Ακρόπολη και άλλοι τουριστικοί χώροι άνοιξαν κάτω από τον λαμπερό Αθηναϊκό ήλιο ,με τα έκτακτα μέτρα να χαλαρώνουν σταδιακά με το άνοιγμα τον εκκλησιών αλλά και την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Οι εργαζόμενοι με μάσκες και προστατευτικά προσώπου ενημέρωσαν τους ελάχιστους ξένους ενημερώσουν τουρίστες για τους κανονισμούς αποστασιοποίησης και την απαραίτητη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των επισκεπτών. Το Reuters μέσα από το δημοσίευμά του δίνει έμφαση στην διαχείριση της κρίσης φιλοξενώντας τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη:  «Η Ελλάδα έχει κατακτήσει αξιοπιστία από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση του κορωνοϊού. Είναι ένα πολύτιμο κεκτημένο που θα μας επιτρέψει ένα δυναμικό άνοιγμα της τουριστικής περιόδου».

Το  Associated Press

Το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε με τη σειρά του το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και του ιστορικού μνημείου της Ακρόπολης  με μέτρα ασφαλείας και αυτοκόλλητα στο πεζοδρόμιο έξω από την Ακρόπολη για την τήρηση της απόστασης ασφαλείας». Το AP επεσήμανε την συμμόρφωση του ελληνικού λαού με τα αυστηρά μέτρα τα οποία βοήθησαν στο να αποτραπεί η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των νεκρών.

Το ιταλικό Rai Τre

Το κρατικό Ιταλικό κανάλι Rai Τre ανέφερε στην σημαντική ειδησεογραφία της ημέρας ότι οι επισκέπτες στην Αθήνα μπορούν ξανά να απολαύσουν την βόλτα τους στην Ακρόπολη, μετά από δύο μήνες lockdown, αλλά και την ξενάγηση τους σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

Τα γερμανικά ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ της Γερμανίας ανέφεραν ότι «στην Ελλάδα άνοιξαν και πάλι για τους επισκέπτες η διάσημη Ακρόπολη καθώς και άλλοι εξωτερικοί αρχαιολογικοί χώροι», ενώ τόνισαν ότι είναι ένα από τα σύμβολα και σημαντικότερα αξιοθέατα της Ελλάδας που πέρυσι επισκέφθηκαν 2,9 εκατομμύρια άτομα. Το περιοδικό Stern ανέφερε ότι «Η χώρα – μέλος της Ε.Ε. πέρασε μέχρι τώρα ελαφρά την πανδημία του κορωνοϊού και επιστρέφει τώρα σταδιακά στην κανονικότητα, ενώ από τις 25 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου τα εστιατόρια».

Η Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση

Η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση φιλοξένησε το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και του εμβλήματος της ελληνικής πρωτεύουσας μετρά το διάλειμμα δύο μηνών με κανονισμούς υγιεινής, ενώ αναφέρθηκε και στο ταξίδια που επιτρέπονται και πάλι επιτρέπονται και πάλι, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το πράσινο φως για εκδρομές στα μικρότερα νησιά θα δοθεί σταδιακά τον Ιούνιο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This