Παρασκευή 7/5/2021

Δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού στην ΕΛ.ΑΣ. από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρέλαβε υγειονομικό υλικό, ως συνδρομή της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την προστασία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στη νόσο Covid-19.

Το υγειονομικό υλικό παρέλαβε το πρωί της Δευτέρας 18/05 ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα και από τον Προϊστάμενο Κλάδου Διαχείρισης Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Ταξίαρχο Δημήτριο Παντελή.

Με την ευκαιρία της δωρεάς, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάιατ, δήλωσε: «Καθώς η Ελλάδα σταδιακά και με ασφάλεια ξεκινά πάλι την οικονομία της, βρισκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε εκείνοι που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή να έχουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται. Η σημερινή δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού που αγοράστηκε από την Ελληνική αγορά μέσω πόρων που προσφέρθηκαν από τη Διοίκηση Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, είναι άλλη μια απόδειξη της δέσμευσής μας να εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια πανδημία του Covid-19, και έρχεται σε συνέχεια της μακράς παράδοσης εξαιρετικής συνεργασίας μας με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Με αφορμή την παραλαβή του υγειονομικού υλικού, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Πρέσβη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη, που επιδεικνύεται διαχρονικά στην Ελληνική Αστυνομία. Με χαρά παραλαμβάνουμε σήμερα την ευγενική προσφορά υγειονομικού υλικού, που συνιστά έμπρακτη αναγνώριση της διαρκούς προσπάθειας, που καταβάλλεται από το προσωπικό μας κατά τις ιδιάζουσες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την παγκόσμια πανδημία του Covid-19».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ