Πέμπτη 6/5/2021

Ονειρεύεστε διακοπές με πλοίο; Πρώτα πρέπει να συμπληρώσετε αυτές τις φόρμες!

Απαραίτητη για το φετινό καλοκαίρι (τουλάχιστον) θα είναι η συμπλήρωση ειδικών ερωτηματολογίων, για όσους σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ακτοπλοϊκά ταξίδια διάρκειας άνω των 30 λεπτών.

Στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid-19, οι επιβάτες των πλοίων που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν από την επιβίβαση τους στο πλοίο να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, το οποίο και θα παραδίδεται στα μέλη του πληρώματος κατά την επιβίβαση.

Ένα διαφορετικού τύπου ερωτηματολόγιο, εξάλλου, θα πρέπει να συμπληρώνουν τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος, των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος – Ιταλίας).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα ερωτηματολόγια στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, αλλά μπορούν και να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).

Πότε δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση

Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή με COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Εξάλλου, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέχει αναλυτικά οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, καθώς και των υπό ελληνική σημαία διεθνών πλοών (πλην των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων), μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.

  • Δείτε εδώ το ερωτηματολόγιο ακτοπλοϊάς εσωτερικού και εδώ το ερωτηματολόγιο για τις διεθνείς γραμμές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ