Ράμπο του ΣΕΠΕ ξαναρχίζουν σαφάρι για την τήρηση των κανόνων υγείας και την αδήλωτη εργασία

Must Read

Σε συστηματικούς ελέγχους στην αγορά εργασίας δεσμεύεται, μέσω του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η κυβέρνηση, ότι θα προχωρήσουν από σήμερα οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), εστιάζοντας στην τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας για τους εργαζομένους και στην πάταξη φαινομένων αδήλωτης απασχόλησης σε επιχειρήσεις, οι οποίες διατηρούν ένα μέρος του προσωπικού σε αναστολή συμβάσεων ή έχουν επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία.

Την επανεκκίνηση των συστηματικών ελέγχων αποφάσισαν χθες ο αρμόδιος υπουργός και οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ, με τους εντατικούς ελέγχους να έχουν δύο άξονες:
α) Την πλήρη εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους και
β) την πάταξη της αδήλωτης εργασίας και κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς στις επιχειρήσεις που είτε τελούν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας, είτε έχουν επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία.

Ο κ. Βρούτσης έδωσε εντολή προς τους επιθεωρητές Εργασίας να διεξαχθούν παντού οργανωμένοι έλεγχοι και ξεκαθάρισε ότι η κρίση της πανδημίας δεν αποτελεί άλλοθι για παραβατικές συμπεριφορές.

Πρόστιμα και παραβάσεις

Σημειώνεται ότι, καθ’ όλη της διάρκεια της υγειονομικής κρίσης το ΣΕΠΕ διενέργησε χιλιάδες ελέγχους σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα, από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν 3.221 έλεγχοι για υγεία και ασφάλεια, 1.720 έλεγχοι για νόμιμη λειτουργία επιχειρήσεων, όπου είχαμε μία παράβαση παράνομης λειτουργίας, 692 έλεγχοι για τη νομιμότητα των εργασιακών σχέσεων, όπου είχαμε 67 παραβάσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας, και 409 ελέγχους για αδήλωτη εργασία, όπου είχαμε 16 παραβάσεις.

Σε όλες τις παραπάνω παραβάσεις επιβλήθηκαν και τα αντίστοιχα εκ του νόμου πρόστιμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This