Παρασκευή 7/5/2021

Τα μέτρα προστασίας πήγαν… περίπατο: Σκηνές χάους στην Υπηρεσία Ασύλου (video)

Σκηνές χάους επικράτησαν άλλη μια μέρα, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου επί της λεωφόρου Κατεχάκη, όπου συνωστίστηκαν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τα μέτρα πρόληψης έναντι του κορωνοϊού!

Μάλιστα, στο σημείο επικρατεί πανζουρλισμός, παρά το γεγονός πως το υπουργείο είχε βγάλει το Σάββατο σχετική ανακοίνωση, γνωστοποιώντας ότι, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, θα προσέλθει μόνο το 50% των εργαζομένων στο χώρο και θα εξυπηρετηθούν μόνο όσοι έχουν περάσει από συνέντευξη!

Ωστόσο, άτομα όλων των ηλικιών, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, περιμένουν ώρες ο ένας δίπλα στον άλλο, ενώ ελάχιστοι από αυτούς φορούν μάσκα. Υπήρξαν και κάποιοι που είχαν πάει στο σημείο από το βράδυ της Δευτέρας, για να καταφέρουν να εξυπηρετηθούν και περιμένουν υπομονετικά καθισμένοι πάνω σε χαρτόνια, ώσπου να ξημερώσει και να προσκομίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα!

Παράταση αδειών παραμονής

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης τους και για έξι μήνες η ισχύς των αδειών διαμονής, καθώς και των δελτίων αιτούντων διεθνή προστασία. Σκοπός του υπουργείου, είναι η αποφυγή της διοικητικής επιβάρυνσης της Υπηρεσίας και η διασφάλιση της εύρυθμης επαναλειτουργίας της.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι δεν φροντίζουν να ενημερώνονται επαρκώς για τα ζητήματα που τους απασχολούν, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ