Σε κλίμα κατάνυξης και η Καλαμαριά τίμησε την επέτειο Γενοκτονίας των Ποντίων

Must Read

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και σεβασμού, ο Δήμος Καλαμαριάς τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων με συμβολικές εικόνες, χωρίς μαζικές εκδηλώσεις και συγχρωτισμό, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας.

Χθες το πρωί ο δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης υπέστειλε μεσίστια την ελληνική σημαία στο δημαρχείο Καλαμαριάς και από το βράδυ της Δευτέρας έως τα μεσάνυχτα της 19ης Μαΐου το κτιριακό συγκρότημα του δημαρχείου, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, παραμένει φωταγωγημένο με κόκκινο χρώμα, συμβολίζοντας το αίμα των αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας και το διαχρονικό πένθος, που θα φέρει στη μνήμη τα βαθιά τραύματα και τις πληγές των προσφύγων του Πόντου.

Ανήμερα της μεγάλης τραγωδίας από το πρωί θα αντηχούν στο κέντρο της Καλαμαριάς μοιρολόγια του Πόντου και αποσπάσματα από μαρτυρίες, που θα αποτυπώνουν τις κραυγές, τον πόνο και την πικρία των προσφύγων. Στη διάρκεια της ημέρας ψηλά στο μπαλκόνι του δημαρχείου θα βρίσκεται ένα ζευγάρι Ποντίων (από μέλη των ποντιακών συλλόγων της Καλαμαριάς εναλλάξ) με αυθεντικές ποντιακές φορεσιές, αποδίδοντας φόρο τιμής και σηματοδοτώντας την ημέρα.

Το βράδυ από το ίδιο μπαλκόνι θα ηχήσουν οι φωνές μικρών Ποντιόπουλων να απαγγέλλουν και να αφηγούνται τον χαμό και τον πόνο των προγόνων τους, ενώ «τραγωδίας» ζωντανής μουσικής θα υμνήσουν τη θυσία. Οι καμπάνες της Ιεράς Μητρόπολης Καλαμαριάς θα χτυπήσουν πένθιμα, καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή από το σπίτι και το μπαλκόνι τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This