27-5-2020

Νέα υπερσύγχρονα πλυστικά ρίχνει στη «μάχη» της απολύμανσης ο Δήμος Αθηναίων

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 14 τελευταίας τεχνολογίας ειδικά μηχανήματα, με τα οποία πλένονται και απολυμαίνονται με εντυπωσιακά αποτελέσματα πεζοδρόμια, πεζόδρομοι και άλλες μεγάλες επιφάνειες, βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων και χρησιμοποιούνται σε πρώτη φάση στο κέντρο και στη συνέχεια σε ολόκληρη την πόλη.

Ήδη, εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται μια νέα επιχείρηση καθαριότητας από το Τμήμα Οδοκαθαρισμού του Δήμου, που περιλαμβάνει μια σειρά από πεζοδρόμια κεντρικών οδών, όπως Σταδίου, Πανεπιστημίου, Μητροπόλεως, Αθηνάς, Βουλής, Ακαδημίας, Ερμού, Αιόλου, Βουκουρεστίου, Βαλαωρίτου, Πατριάρχου Ιωακείμ, Αναγνωστοπούλου, Πινδάρου, Πεζόδρομος Τσακάλωφ, Κανάρη, Πεζόδρομος Μηλιώνη, Αγ. Κων/νου, Πειραιώς, Γ’ Σεπτεμβρίου, Πατησίων, Δώρου, Βερανζέρου, πεζόδρομος Σατωβριάνδου, Βαρβάκειος αγορά, Αρμοδίου, Αριστογείτονος, Λαχαναγορά, πλ. Μοναστηρακίου, Νίκης (στοά Υπουργείου Οικονομικών), Νίκης (Καρ. Σερβίας – Μητροπόλεως), Χρ. Λαδά & Γαζή, Εδουάρδου Λω και τα πεζοδρόμια πέριξ της Πλ. Ομονοίας και της Πλ. Συντάγματος.

πλυστικο δημος αθηναιων

Τα νέα πλυστικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις διαθέτουν ειδικό εξάρτημα, το οποίο σφουγγαρίζει το δάπεδο, απελευθερώνοντας με τεράστια πίεση (500 bar) καυτό νερό – ατμό που φτάνει έως και τους 98 βαθμούς Κελσίου! Αυτό, σε συνδυασμό με το ειδικό καθαριστικό, το οποίο χρησιμοποιείται μαζί με το νερό στην δεξαμενή του πλυστικού, εξασφαλίζει ταυτόχρονα απολύμανση και καθαρισμό σε βάθος.

πλυστικο δημος αθηναιων

Ο σχεδιασμός της Διεύθυνσης Καθαριότητας δεν σταματάει εδώ, καθώς σύντομα θα υπάρχουν ανάλογες επιχειρήσεις σε όλες της γειτονιές της Αθήνας με τη χρήση όχι μόνο του συγκεκριμένου «εργαλείου», αλλά και μιας σειράς από νέα οχήματα και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

πλυστικο δημος αθηναιων

«Συνεχίζουμε στο δρόμο της στρατηγικής επιλογής μας να παρεμβαίνουμε με μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις καθαριότητας σε όλη την πόλη. Το κάνουμε όμως εκσυγχρονίζοντας και τον τρόπο και τα μέσα που το κάνουμε. Αναβαθμίζουμε τα εργαλεία μας και κάθε επιχείρηση έχει καλύτερα αποτελέσματα, ορατά», αναφέρει με αφορμή τις επιχειρήσεις καθαριότητας με τη χρήση νέων μηχανημάτων ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

πλυστικο δημος αθηναιων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW