25-5-2020

Αίσχος! Ιερόσυλοι μετέτρεψαν σε δημόσιο ουρητήριο το… εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης στη Μόρια

Συνεχίζουν να αδιαφορούν οι αρμόδιοι φορείς για τις βεβηλώσεις και τις καταστροφές στους ιερούς ναούς και στα ιερά προσκυνήματα της Λέσβου, με τις αστυνομικές Αρχές να παραμένουν αμέτοχες απέναντι στις σοκαριστικές εικόνες που προκαλούν ντροπή για το νησί, καθώς το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης στη Μόρια μετατράπηκε σε… ουρητήριο από τους ιερόσυλους μετανάστες!

Συγκεκριμένα, εκτός από τη μανία τους να καταστρέφουν το εσωτερικό και το εξωτερικό των ναών, σπάζοντας εικόνες και πετώντας τα ιερά σκεύη, οι αλλόθρησκοι «φιλοξενούμενοι» δεν διστάζουν να ικανοποιούν ακόμη και τις σωματικές ανάγκες τους εντός του ναού, μετατρέποντάς τον σε δημόσιο ουρητήριο που απειλεί την υγεία όλων!

Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής καλούν τις Αρχές του τόπου, την Αστυνομία και την τοπική Εκκλησία να πάψουν να αδιαφορούν και να επέμβουν, ώστε να σταματήσει, επιτέλους, αυτό το ακραίο φαινόμενο προσβολής της πίστης και της Ορθοδοξίας.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μάκης Παυλέλλης αναφέρει ότι η στάση του μητροπολίτη γεννά πολλά ερωτήματα, τα οποία μένουν αναπάντητα: «Η Αγία Αικατερίνη στη Μόρια χρησιμοποιείται ως τουαλέτα πλέον. Η μυρωδιά στο εσωτερικό της είναι αφόρητη. Συζητώντας με ανθρώπους της Εκκλησίας, μάθαμε ότι ο μητροπολίτης Μυτιλήνης είναι ενήμερος για την κατάσταση στην περιοχή, παρ’ όλα αυτά δεν επιθυμεί να ασχοληθεί για τους δικούς του λόγους».

Έτοιμοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους οι ντόπιοι

Χρήστες του διαδικτύου κάνουν λόγο στα σχόλιά τους για οργανωμένη συγκάλυψη και ζητούν οργισμένοι να επιληφθούν οι αρμόδιοι φορείς, διαφορετικά κάποιοι θα αναγκαστούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Κάτι το οποίο πρέπει, ασφαλώς, να αποφευχθεί, για να μην υπάρχουν άγριες εντάσεις και βίαια επεισόδια, που σίγουρα δεν θα έχουν αίσιο τέλος.

Δυστυχώς, σε πολλά ερημικά -και όχι μόνο- εκκλησάκια στη Μόρια, καθημερινά οι πιστοί αντικρίζουν με πόνο ψυχής σπασμένες εικόνες με χαραγμένα τα πρόσωπα των αγίων, πεσμένα μανουάλια, κατεστραμμένες τοιχογραφίες ακόμη και εντός του ιερού βήματος, καθώς και σπασμένα στασίδια και ιερά σκεύη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW