Η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Μυτιληναίος

Must Read

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμφώνησε να στηρίξει χρηματοδοτικά την κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Μυτιληναίος Α.Ε. στην Ελλάδα.

Αυτή η νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT), ισχύος 826 MW, η οποία θα κατασκευαστεί στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας, θα αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα και θα διευκολύνει τη σταδιακή παύση του μεγαλύτερου μέρους της ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη έως το 2023, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην κάλυψη της ζήτησης ενέργειας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος Α.Ε., δήλωσε σχετικά: «Η σημασία της μονάδας του Αγίου Νικολάου και ο στόχος της να συμβάλει σε ένα καθαρότερο ενεργειακό μέλλον για την Ελλάδα αναγνωρίζονται με αυτό το πρώτο δάνειο της ΕΤΕπ προς τη Μυτιληναίος Α.Ε. Το νέο μακροπρόθεσμο δάνειο της ΕΤΕπ δείχνει ότι η τράπεζα της Ε.Ε. στηρίζει επενδύσεις μετασχηματισμού σε αυτή τη χώρα».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και διοικητής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διαθέτει μοναδική τεχνική και χρηματοδοτική εμπειρία στον ενεργειακό τομέα και είναι ένας πολύτιμος εταίρος για την Ελλάδα στην προσπάθειά της να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της και να καταργήσει σταδιακά έως το 2028 τη χρήση του λιγνίτη. Είμαστε ευτυχείς για το ότι η ΕΤΕπ αναγνωρίζει τη σημασία της στήριξης της ενεργειακής μετάβασης στην Ελλάδα και για τη χρηματοδότηση που χορηγεί στη μονάδα του Αγίου Νικολάου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This