18-9-2020

Ολλανδική επένδυση με σεβασμό στο περιβάλλον στη Σιθωνία

Τεράστια ολλανδική επένδυση στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στη Σιθωνία (περιοχή Τριστινίκα) αλλάζει το τοπίο και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης του τουρισμού μετά την προέγκριση της μελέτης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στο επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία τουριστικού παραθεριστικού συγκροτήματος.

Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) αποφασίστηκε η προέγκριση της μελέτης της εταιρίας A.A Investments BV Amsterdam, The Netherlands με παράλληλη προστασία της έκτασης του έλους.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά τη δημιουργία ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος το οποίο θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα, παραθεριστικές κατοικίες, ειδικές τουριστικές υποδομές, καθώς και διάφορες άλλες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, με στόχο την επίτευξη μικρού περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την αειφορική λειτουργία των τουριστικών μονάδων.

Η περιοχή της Σιθωνίας έχει άπειρες τέτοιες όμορφες παραλίες, όπως αυτή της Τριστινίκας (πήρε το όνομά της χάρη στις τρεις νίκες που σημείωσε εκεί ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης), αλλά η απόφαση των Ολλανδών να επενδύσουν εκεί μπορεί να αποτελέσει, σύμφωνα με τον δήμαρχο και τους επιχειρηματίες της περιοχής, την απαρχή για δημιουργία κι άλλων μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα προσφέρουν θέσεις εργασίας στους ντόπιους αλλά και σε κατασκευαστές.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η προέγκριση του σχεδίου «προστατεύει» τους περιβαλλοντικούς όρους, αφού δίπλα υπάρχει έλος το οποίο δεν πρέπει να εξαφανιστεί, ενώ, όπως γίνεται αντιληπτό, η κατασκευή θα περιλαμβάνει και τεράστια βιολογική μονάδα για τα λύματα από το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ