Κρίνεται από την Κομισιόν η… τύχη της εξαγοράς της πολωνικής Play του Πάνου Γερμανού από τη γαλλική Iliad

Must Read

Η αρμόδια αρχή της Κομισιόν για τον ανταγωνισμό θα κρίνει την τύχη της εξαγοράς της πολωνικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Play, το 40% της οποίας κατέχει ο Πάνος Γερμανός, από τη γαλλική Iliad.

Η συμφωνία αυτή θα καταστήσει την Iliad την έκτη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

«Η Iliad έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά ενός πακέτου ελέγχου 40% από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Play με την ίδια τιμή (δηλαδή, 39 ζλότι ανά μετοχή), η οποία θα δώσει στην Iliad την πλειοψηφία των θέσεων στο Συμβούλιο Διευθυντών της Play», ανέφερε η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η συμφωνία που γίνεται με μετρητά και χρέος, δείχνει τη φιλοδοξία της Iliad να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασής της, μετά τις εξαγορές που έκανε στην Ιρλανδία και την Ιταλία. Η Play Communications, που είναι η νεότερη από τις τέσσερις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες της Πολωνίας, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007.

Ευάλωτη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται το ΑΠΕ, η μετοχή της Play δέχτηκε φέτος πλήγμα, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την επικείμενη δημοπρασία των δικτύων πέμπτης γενιάς στην Πολωνία. Η εταιρία βασίζεται πολύ στον εξοπλισμό της Huawei Technologies και θεωρείται ευάλωτη σε μια κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This