Παρασκευή 25/6/2021

Κρίνεται από την Κομισιόν η… τύχη της εξαγοράς της πολωνικής Play του Πάνου Γερμανού από τη γαλλική Iliad

Η αρμόδια αρχή της Κομισιόν για τον ανταγωνισμό θα κρίνει την τύχη της εξαγοράς της πολωνικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Play, το 40% της οποίας κατέχει ο Πάνος Γερμανός, από τη γαλλική Iliad.

Η συμφωνία αυτή θα καταστήσει την Iliad την έκτη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

«Η Iliad έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά ενός πακέτου ελέγχου 40% από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Play με την ίδια τιμή (δηλαδή, 39 ζλότι ανά μετοχή), η οποία θα δώσει στην Iliad την πλειοψηφία των θέσεων στο Συμβούλιο Διευθυντών της Play», ανέφερε η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η συμφωνία που γίνεται με μετρητά και χρέος, δείχνει τη φιλοδοξία της Iliad να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασής της, μετά τις εξαγορές που έκανε στην Ιρλανδία και την Ιταλία. Η Play Communications, που είναι η νεότερη από τις τέσσερις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες της Πολωνίας, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007.

Ευάλωτη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται το ΑΠΕ, η μετοχή της Play δέχτηκε φέτος πλήγμα, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την επικείμενη δημοπρασία των δικτύων πέμπτης γενιάς στην Πολωνία. Η εταιρία βασίζεται πολύ στον εξοπλισμό της Huawei Technologies και θεωρείται ευάλωτη σε μια κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ