Δικαστική απόφαση «καταπέλτης» για εταιρεία φυτοφαρμάκων

Must Read

Νέο πλήγμα στην εταιρεία Monsanto, η οποία έχει εξαγοραστεί από τον γερμανικό όμιλο Bayer, κατάφερε το δικαστήριο της Καλιφόρνιας  με την απόφαση του να καταβάλει αποζημίωση πάνω από 2 δισ. δολαρίων σε ζευγάρι που πάσχει από καρκίνο ο οποίος αποδόθηκε στη χρήση του ζιζανιοκτόνου Roundup.

Οι ένορκοι του δικαστηρίου στην πόλη Όκλαντ έκριναν ότι το ζιζανιοκτόνο της Μονσάντο, προκάλεσε στους Άλβα Πίλιοντ και Αλμπέρτα Πίλιοντ λέμφωμα Non-Hodgkin.

Συγκεκριμένα, αποφάνθηκαν ότι η εταιρεία πρέπει να καταβάλει 18 εκατ. δολάρια στον Άλβα Πίλιοντ, 37 εκατ. δολάρια στη σύζυγο του Αλμπέρτα Πίλιοντ και 1 δισεκ. δολάρια στον καθένα ως πρόσθετα, τιμωρητικά ποσά πέραν της αποζημίωσης, διότι η εταιρεία δεν φρόντισε να προειδοποιεί επαρκώς τους πελάτες της για τους κινδύνους που συνεπαγόταν η χρήση του ζιζανιοκτόνου της για την ανθρώπινη υγεία και για αμέλεια.

Να σημειωθεί ότι είναι η 3η καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Μονσάντο. Οι δύο προηγούμενες εκδόθηκαν από δικαστήρια επίσης της Καλιφόρνιας, η μία από πολιτειακό δικαστήριο και η άλλη από ομοσπονδιακό. Η Μονσάντο έχει εξαγοραστεί από τη Bayer η οποία διατείνεται όμως ότι οι μελέτες που εκπόνησαν επί δεκαετίες οι επιστήμονες της Μονσάντο και άλλοι απέδειξαν πως η γλυφοσάτη και το Ράουνταπ δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ενώ ακριβώς το ίδιο είναι το συμπέρασμα πολλών εποπτικών φορέων διεθνώς.

Παρόλα αυτά η Bayer αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπη με πάνω από 13.400 αγωγές στην αμερικανική δικαιοσύνη για παρόμοιες υποθέσεις. (Ανθή)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This