Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πωλούνται σε εξευτελιστική τιμή – Ο ρόλος του «πουλέν» του Α. Γεωργιάδη

Ένας από τους δύο υποψηφίους αγοραστές δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή...

Αυτό και αν είναι κατάντια! Θα τρίζουν τα κόκαλα του Σταύρου Νιάρχου…

Τα πάλαι ποτέ κραταιά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. – ΕΝΑΕ), που είχε αποκτήσει και αναπτύξει ο Σταύρος Νιάρχος στα τέλη της δεκαετίας του 1950, πωλούνται αντί πινακίου φακής αφού κατάντησαν παλιοσίδερα.

Το εξαιρετικά χαμηλό τίμημα προσελκύει διάφορους τυχάρπαστους, εκτός από έναν – δύο σοβαρούς υποψηφίους, οι οποίοι μάλλον δεν ξέρουν πού πάνε να μπλέξουν. Χθες η κυβέρνηση επισημοποίησε ότι θα δοθεί παράταση στην ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας» ο ένας από τους δύο ισχυρούς υποψηφίους δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή, δύο ημέρες προ της κατάθεσης προσφοράς!

Είναι άραγε ο ίδιος που δήλωνε ότι θα δημιουργήσει «cluster» (σύμπλεγμα) ναυπηγείων στην Ελλάδα;

Ισχύουν άραγε οι πληροφορίες ότι περιφέρεται εδώ και ημέρες στο υπουργείο Άμυνας και παρακαλεί να του διαγράψουν (αυτό και εάν είναι σκάνδαλο, αν γίνει) 200.000.000 ευρώ οφειλών που έχει άλλο ναυπηγείο που θέλει να αγοράσει;

Πρόκειται για ακόμα ένα πουλέν του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά άνευ αρμοδιοτήτων, Άδωνι Γεωργιάδη. Κρίμα, τόσες φωτογραφήσεις είχαν κάνει!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ