Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Ελλάδα: Η πιο δύσκολη χώρα να στηθεί μια επιχείρηση

Οι αλλαγές στη νομοθεσία και ο ΦΠΑ οι κύριες αιτίες

Στην πρώτη θέση δυσκολίας στησίματος και τρεξίματος μίας επιχείρησης βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τo Global Business Complexity Index για το 2019.

Η αιτία που η χώρα μας βρίσκεται σε αυτή τη θέση είναι, κυρίως, οι συχνές αλλαγές στη νομοθεσία, οι διαφορές στον ΦΠΑ ανάλογα με την περιοχή και η απρόβλεπτη μεταχείριση των επιχειρήσεων από τις Αρχές.

Η έκθεση ανέφερε επίσης: «Η υπάρχουσα νομοθεσία της Ελλάδας μπορεί να είναι περίπλοκη και συνεχώς εισάγονται νέα μέτρα. Μερικές φορές, πολλοί νόμοι έρχονται σε σύγκρουση και μπορεί να είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις να τους παρακολουθήσουν και συνεπώς να γνωρίζουν σε ποιους να συμμορφωθούν», συνεχίζοντας «Για παράδειγμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιστροφές ΦΠΑ υπόκεινται σε διαφορετική μεταχείριση, ανάλογα με τη φορολογική υπηρεσία που εξετάζεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα που δηλώνουν πανομοιότυπα μερίσματα φορολογούνται με επιτόκια που κυμαίνονται περισσότερο από 10%», ανέφερε η έκθεση.

Για την ιστορία, η Ινδονησία ήταν δεύτερη στην λίστα και μετά ακολουθούν η Βραζιλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βολιβία και η Σλοβακία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ