Ελλάδα: Η πιο δύσκολη χώρα να στηθεί μια επιχείρηση

Οι αλλαγές στη νομοθεσία και ο ΦΠΑ οι κύριες αιτίες

Must Read

Στην πρώτη θέση δυσκολίας στησίματος και τρεξίματος μίας επιχείρησης βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τo Global Business Complexity Index για το 2019.

Η αιτία που η χώρα μας βρίσκεται σε αυτή τη θέση είναι, κυρίως, οι συχνές αλλαγές στη νομοθεσία, οι διαφορές στον ΦΠΑ ανάλογα με την περιοχή και η απρόβλεπτη μεταχείριση των επιχειρήσεων από τις Αρχές.

Η έκθεση ανέφερε επίσης: «Η υπάρχουσα νομοθεσία της Ελλάδας μπορεί να είναι περίπλοκη και συνεχώς εισάγονται νέα μέτρα. Μερικές φορές, πολλοί νόμοι έρχονται σε σύγκρουση και μπορεί να είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις να τους παρακολουθήσουν και συνεπώς να γνωρίζουν σε ποιους να συμμορφωθούν», συνεχίζοντας «Για παράδειγμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιστροφές ΦΠΑ υπόκεινται σε διαφορετική μεταχείριση, ανάλογα με τη φορολογική υπηρεσία που εξετάζεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα που δηλώνουν πανομοιότυπα μερίσματα φορολογούνται με επιτόκια που κυμαίνονται περισσότερο από 10%», ανέφερε η έκθεση.

Για την ιστορία, η Ινδονησία ήταν δεύτερη στην λίστα και μετά ακολουθούν η Βραζιλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βολιβία και η Σλοβακία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This