Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022

Grid Telecom και Cinturion επισφράγισαν τη συνεργασία τους για το υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα TEAS

Δημιουργούν τον πρώτο ουδέτερο κόμβο ανοικτής πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου, με σημείο διασύνδεσης την Ελλάδα

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Η Grid Telecom, θυγατρική του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η Cinturion Corp Ltd. κορυφαίος πάροχος καλωδιακής χωρητικότητας, επισφράγισαν τη συνεργασία τους για την προσαιγιάλωση του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος TEAS στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου “Submarine Networks World 2022” που πραγματοποιήθηκε χθες στη Σιγκαπούρη.

Η Cinturion κατασκευάζει το σύστημα TEAS (Trans Europe Asia System) με στόχο να προσφέρει προηγμένες λύσεις μεταφοράς δεδομένων, δημιουργώντας ένα νέο προστατευμένο τηλεπικοινωνιακό διάδρομο μεταξύ Ινδίας, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης. Η Grid Telecom αναπτύσσει και λειτουργεί ένα εξελιγμένο εναλλακτικό δίκτυο οπτικών ινών ανοικτής πρόσβασης σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο αποτελεί επίσης σημαντική πύλη δεδομένων προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η συνεργασία της Cinturion με την Grid Telecom αναμένεται να προσφέρει στους πελάτες του καλωδιακού συστήματος TEAS ουδέτερη διασύνδεση ανοικτής πρόσβασης με χρήση τεχνολογιών αιχμής, καλύπτοντας τόσο την ευρωπαϊκή ήπειρο όσο και γεωγραφικές περιοχές πέραν αυτής.

Το δίκτυο TEAS παρέχει σημαντικά και μοναδικά οφέλη στους πελάτες του, όπως χαμηλή υστέρηση μεταφοράς δεδομένων, ισχυρή εφεδρεία, προηγμένη κυβερνοασφάλεια και διασυνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων. Το υπερσύγχρονο καλωδιακό σύστημα αποτελείται από δύο ξεχωριστές οδεύσεις που διασυνδέουν την Ινδία και την Αραβική Χερσόνησο με την Ευρώπη μέσω της Μεσογείου, συνδέοντας τη Σαουδική Αραβία με την Ελλάδα και άλλους κύριους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Το TEAS ακολουθεί χερσαίες και υποθαλάσσιες διαδρομές μέσω του Κόλπου της Άκαμπα και της Ερυθράς Θάλασσας ενώ αποτελεί το πρώτο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα διπλής όδευσης του είδους του με γεωγραφικά εναλλακτικές οδεύσεις που δημιουργούν μία εναλλακτική γέφυρα δεδομένων μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Πρόκειται για μία υποδομή με μεγάλη γεωπολιτική αξία που επιτρέπει την παροχή προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με μοναδικές οπτικές δυνατότητες καθώς και την ανάπτυξη νέων Data Center στις Ευρασιατικές αγορές.

«Η ανακοίνωση της συνεργασίας μας με την Grid Telecom έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στη διεθνή αγορά. Οι δυνατότητες της Grid Telecom επεκτείνουν τα πλεονεκτήματα του συστήματος TEAS στην Ελλάδα και την Ευρώπη, παρέχοντας συνδεσιμότητα δεδομένων υψηλής αξίας σε χονδρικούς πελάτες σε όλη τη Μέση Ανατολή, τη Σαουδική Αραβία και την Ινδία. Η ποιότητα και η διορατικότητα που χαρακτηρίζουν τη Grid Telecom διασφαλίζουν καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης μεταφοράς δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου», δήλωσε ο Bill Marra, Ανώτερος Εμπορικός Διευθυντής της Cinturion.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς η συνεργασία μας με την Cinturion για την υλοποίηση του καινοτόμου συστήματος TEAS, κατέληξε σε μια σημαντική συμφωνία που θα καταστήσει τη Grid Telecom εταίρο της στην Ελλάδα. Η Grid Telecom προσφέρει γεωγραφικά εναλλακτικές οπτικές συνδέσεις υψηλής ποιότητας μεταξύ της Κρήτης και της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και άλλες κρίσιμες υποδομές στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αξιοποιώντας τη θέση της ως ουδέτερος κόμβος ανοικτής πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Οι προηγμένες τεχνικές δυνατότητες και οι επιχειρηματικές γνώσεις της Grid Telecom προσθέτουν σημαντική αξία στη συνεργασία μας με την Cinturion, αυξάνοντας την κάλυψη του συστήματος TEAS τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και σε σημαντικές νέες ευρωπαϊκές αγορές», δήλωσε ο Γιώργος Ψυρρής, Διευθυντής της Grid Telecom.

Σχετικά με την Grid Telecom – www.grid-telecom.com

Η Grid Telecom, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και είναι 100% θυγατρική εταιρεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΑΔΜΗΕ (www.admie.gr). Η Grid Telecom, ως «όχημα» του ΑΔΜΗΕ για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε εθνικούς και διεθνείς παρόχους, διαθέτει εγχώριο δίκτυο οπτικών ινών που ξεπερνά τα 4.000 χιλιόμετρα και αναμένεται να ξεπεράσει τα 6.000 χιλιόμετρα μέσα στην επόμενη πενταετία, παράλληλα με την ολοκλήρωση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ο Διαχειριστής, διασυνδέοντας τα ελληνικά νησιά με το κεντρικό δίκτυο. Η Grid Telecom προσφέρει ήδη πολλαπλή οπτική διασυνδεσιμότητα μεταξύ Κρήτης και ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ αξιοποιώντας τη δικτυακή υποδομή της σε Ιταλία, Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη, ενισχύει διαρκώς τη θέση της ως ένας από τους σημαντικότερους ουδέτερους κόμβους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών πανευρωπαϊκά. Η Grid Telecom διαθέτει επίσης ένα υπερσύγχρονο οπτικό δίκτυο DWDM, παρέχοντας υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων, καθώς και υπηρεσίες συνεγκατάστασης σε προστατευόμενες περιοχές στους υποσταθμούς του ΑΔΜΗΕ σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά με την Cinturion Corp Ltd. – www.cinturiongroup.com

Αξιοποιώντας την ευρεία εμπλοκή όλων των σημαντικών στελεχών της στην ανάπτυξη και εφαρμογή υποθαλάσσιων καλωδιακών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων παγκοσμίως, η Cinturion εστιάζεται στην ανάπτυξη νέων δικτύων οπτικών ινών, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα σε συνδυασμό με την εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής, για την ικανοποίηση των αναγκών σε νέες και αναδυόμενες αγορές. Η δύναμη της Cinturion προέρχεται από την εκτεταμένη πείρα και εμπειρία των στελεχών στις θέσεις διοίκησης, εμπορίας και τεχνολογίας που διασφαλίζουν την επιτυχή διαχείριση και υλοποίηση μεγάλων έργων διεθνών υποδομών.

*Στη φωτογραφία: Ο Διευθυντής της Grid Telecom κ. Γιώργος Ψυρρής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cinturion κ. Greg Varisco στο συνέδριο “Submarine Networks World 2022”

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΟΠΑΠ Forward στο πλευρό δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για έβδομη συνεχή χρονιά

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί αξία για την ελληνική οικονομία και...

Με δυναμική παρουσία στη Χίο η Παγκρήτια Τράπεζα

Εγκαινιάστηκε το νέο πρότυπο κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας στη Χίο παρουσία μελών της Διοίκησης...

Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου: Εθνικός στόχος που δεν πρέπει να χαθεί η απορρόφηση εθνικών και...

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων, σε κάθε επίπεδο, ώστε να μη χαθεί ο...

Ο Πειραιάς κρίσιμο σταυροδρόμι στον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού

Μία από τις χώρες που επωφελήθηκαν από το Belt and Road είναι η Ελλάδα,...

Αυτό το ελληνικό σούπερ μάρκετ μοιράζει 5,8 εκατ. ευρώ!

Δίνεται έκτακτο επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους

Υπογραφή Mνημονίου Συνεργασίας της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας με την Ένωση...

Υπογραφή Mνημονίου Συνεργασίας της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) με την...

ΕΔΑ Αττικής: Επενδύσεις για τη διάδοση της χρήσης του φυσικού αερίου και τη βελτιστοποίηση...

Σε μια περίοδο όπου η αγορά ενέργειας λειτουργεί σε ένα περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων και...

Intrakat: Σύμβαση ύψους €60,7 εκατ. με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για τη διευθέτηση...

Σε υπογραφή σύμβασης ύψους 60,7 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ με το Υπουργείο Υποδομών και...

Intrakat: Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το Αιολικό Πάρκο ισχύος 15MW στην Άνδρο

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία  το  αιολικό πάρκο του Ομίλου  Intrakat στην Άνδρο, στο...

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου – Ποιο θα είναι το ωράριο

Ανοικτά θα είναι την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, από 11 έως 8 τα καταστήματα σε...

Νέα διάκριση στα HRAWARDS απέσπασε o ελληνικός όμιλος αμυντικής τεχνολογίας EFAGROUP

O ελληνικός βιομηχανικός όμιλος εταιριών άμυνας, ασφάλειας και αεροδιαστημικής EFAGROUP τιμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη...

Η BD ΕΛΛΑΣ χορηγός του 8th MedTech Conference

Η BD ΕΛΛΑΣ συμμετείχε με την ιδιότητα του χορηγού στο 8th MedTech Conference με...

Μάριος Τέμπος: Μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος στα ΕΛΤΑ με απόφαση του Υπερταμείου

Τον Μάριο Τέμπο, Group Procurement & Operations Officer του Υπερταμείου, όρισε το Υπερταμείο ως...

Παγκρήτια Τράπεζα: Σε αναπτυξιακή πορεία μετά την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. με καταβολή μετρητών συνολικού...

Στρατηγική επένδυση της ΤΗΕΟΝ SENSORS

Ένα νέο κεφάλαιο στην εξέλιξή της ανοίγει η ελληνική THEON SENSORS, με την επένδυση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» από Αμερικανό επιστήμονα: Ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ!

Μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε με αμερικανικά κεφάλαια...

Η Άννα – Μισέλ «κάρφωσε» τον στρατηγό Φλώρο!

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου,...

Αντίλογος για το ψήφισμα της κυπριακής Βουλής περί «απαγόρευσης απόδοσης τιμών» στον Γεώργιο Γρίβα

Γράφει ο Μάνος Ν. ΧατζηδάκηςΙστορικός ερευνητής-συγγραφέας,Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.ΠΟ.Κ.Με...

Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!

Οδηγεί τη χώρα σε κάλπες, με παρακολουθούμενους και εκβιαζόμενους πολιτικούς, δικαστικούς, στελέχη ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες

Σταύρος Καλαφάτης: Ο «μακεδονομάχος» που έγινε «Τιραμόλα»…

Όλοι περίμεναν με κομμένη την ανάσα την παρέμβαση του...

NEWSROOM