Υπογραφή Mνημονίου Συνεργασίας της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας με την Ένωση Ολλανδικών Βιομηχανιών

Must Read

Υπογραφή Mνημονίου Συνεργασίας της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) με την Ένωση Ολλανδικών Βιομηχανιών για την Άμυνα και την Ασφάλεια (NIDV) στο πλαίσιο της NEDS 2022

Κοινή πρωτοβουλία για την περαιτέρω ενίσχυση του διεθνούς οικοσυστήματος στην άμυνα και την ασφάλεια ανέλαβε η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) και η Ένωση Ολλανδικών Βιομηχανιών για την Άμυνα και την Ασφάλεια (Τhe Νetherlands Ιndustries for Defence & Security – NIDV), με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης NEDS – ΝIDV 2022 που διεξήχθη στις 17 Νοεμβρίου 2022, στο Rotterdam της Ολλανδίας.

Σκοπός του Μνημονίου είναι η έναρξη στενής συνεργασίας μεταξύ της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. και της NIDV σε δραστηριότητες και βιομηχανικά προγράμματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον τομέα της αεροδιαστημικής, άμυνας και ασφάλειας.

Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, οι αμυντικές βιομηχανίες Ελλάδας και Ολλανδίας μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται σε διάφορους τομείς, να προβαίνουν σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βιομηχανικών εμπειριών, σε ενσωμάτωση υποσυστημάτων σε υπάρχοντα ή νέα αμυντικά συστήματα, αλλά και σε εξειδικευμένες συνεργασίες επί βιομηχανικών προγραμμάτων προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση τελικού κόστους. Επιπλέον, οι δύο πλευρές μπορούν να εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργειών, να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν από κοινού νέα αμυντικά προϊόντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών τους και να συνεργαστούν στην προώθηση των προϊόντων αυτών στις διεθνείς αγορές, αξιοποιώντας το δίκτυο επαφών τους.

«Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.) εντατικοποιεί τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειές της για μεγιστοποίηση της εξωστρέφειας, αλλά και της συμμετοχής των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών – εταιριών σε διεθνή εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ μέσα από διεθνείς συνεργασίες. Η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. και η ΝIDV, μέσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας, υποστηρίζουν τη συμμετοχή των μελών τους σε κοινά R&D και εξοπλιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα και ως εκ τούτου μπορούν να ξεκινήσουν κοινές προτάσεις σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος», τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α., κ. Νίκος Παπάτσας.

O Πρόεδρος του NIDV Hans Hillen, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να ανακοινώσω ότι υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. και της NIDV κατά τη διάρκεια της NEDS 2022. Μετά από μια μακρά περίοδο έρευνας μεταξύ των δύο εθνών μας και των κλαδικών τους φορέων, που ενορχηστρώθηκε από την κα. Gabriella Solaini, η δύναμη αυτών των δύο οργανισμών θα οδηγήσει σε μια πιο ισχυρή προσέγγιση της αγοράς και συνεργασίας μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Βόρεια Ευρώπη».

Να σημειωθεί ότι στη Διεθνή Έκθεση ΝΕDS NIDV 2022 συμμετείχε με περίπτερο η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. ενώ υπήρχαν εκπρόσωποι από εταιρίες-μέλη της, όπως τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), η SOTIRIA Technology, η ΑLTHOM, η HED Engineering, η THEON SENSORS, η UCANDRONE, η AETHER AERONAUTICS, και η EFA VENTURES.

Στο πλαίσιο της διαχρονικής και σταθερής προσπάθειας της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. για την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών-μελών της, η Ένωση συνέβαλε στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των προϊόντων των Ελληνικών εταιριών που συμμετείχαν στην έκθεση και στην ανάπτυξη επαφών μεταξύ των Ελληνικών και ξένων εταιριών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This