Παρασκευή 18/6/2021

Μια ανάσα απ’ την απόκτηση του Πόρτο Καρράς ο Ιβάν Σαββίδης

Την πώληση του γνωστότερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Χαλκιδικής, του Πόρτο Καρράς, διαπραγματεύεται η Τεχνική Ολυμπιακή, εταιρεία ιδιοκτησίας του, με εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πόντιος μεγαλοεπιχειρηματίας είναι ήδη ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Μακεδονία» στην παραλία της Θεσσαλονίκης αλλά και του υπό ανάπτυξη «Ξενία» στο Παλιούρι της Χαλκιδικής.

Η Τεχνική Ολυμπιακή έχει ήδη εισφέρει τις μετοχές της Πόρτο Καρράς A.E. στην εταιρεία T.O. International Holding Ltd, για να διευκολύνει την πώληση και να διαχωρίσει μη σχετικές με το συγκρότημα δραστηριότητες, όπως οι κατασκευές κ.λπ.

Το τίμημα της αρχικής ενδεικτικής μη δεσμευτικής προσφοράς που υπεβλήθη παραμένει άγνωστο, όμως πηγές της αγοράς κάνουν λόγο για ποσό που αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ.

Με βάση την αποτίμηση που έχει γίνει για την ετήσια οικονομική έκθεση της εισηγμένης που αφορά τη χρήση του 2018, η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς εκτιμήθηκε σε αξία 394,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης στο τέλος του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συγκρότημα των τεσσάρων ξενοδοχείων ενδιαφέρον φέρονται να είχαν εκδηλώσει, μεταξύ άλλων, η ΤΕΜΕΣ και η Hines, αλλά και επενδυτικά κεφάλαια της Goldman Sachs, καθώς και η Marriott και επενδυτές από τον Περσικό.

Μετά και την τελευταία γενική συνέλευση διευκρινίστηκε ότι ο δυνητικός επενδυτής μπορεί να επιλέξει αν θα αγοράσει ξενοδοχεία ή και την ευρύτερη έκταση, όπου έχει και τη δυνατότητα ανέγερσης 526 κατοικιών. Υπενθυμίζεται ότι το συγκρότημα έχει έκταση 17,5 χιλιάδων στρεμμάτων και περιλαμβάνει τέσσερα ξενοδοχεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ