Πέθανε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Χαραγκιώνης

Must Read

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών άφησε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Χαραγκιώνης, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης ήταν επιχειρηματίας του real estate και δημιουργός του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου αλλά και των πρώτων εμπορικών κέντρων της χώρας. Γεννήθηκε το 1948 στην Καστέλα και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μετέπειτα στο Harvard. 

Η εταιρία Ακροπόλ Χαραγκιώνης είναι η μεγαλύτερη εταιρία του ομώνυμου ομίλου και πήρε το όνομά της από το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Ακροπολ, που άνοιξαν το 1945 στον Πειραιά ο Νικηφόρος και η Ειρήνη Χαραγκιώνη, και έκλεισε το 1988, όταν ο όμιλος επικεντρώθηκε σε άλλες δραστηριότητες.

Ειδικεύεται στην επένδυση, την ανάπτυξη και τη διοίκηση εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, με «στρατηγείο» το Athenian Capitol, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, όπου λειτουργεί και το Μουσείο Αυτοκινήτου – Ιδρυμα Θεόδωρου και Γιάννας Χαραγκιώνη, μετονομασία που έδωσε στο μουσείο του ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης μετά την απώλεια της μόλις 58 ετών συζύγου του το 2011, με την οποία απέκτησε τα δύο του παιδιά, την Ειρήνη και τον Νικηφόρο. Σήμερα γενική διευθύντρια του μουσείου του είναι η γοητευτική 54χρονη ξανθιά Μαρίνα Φιλιππούση.

Στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης με την κατάρρευση του εγχώριου real estate, ο πρόεδρος του ομίλου Θεόδωρος Χαραγκιώνης αντιμετώπισε τεράστια οικονομικά προβλήματα, ενώ οι περιπέτειες του ομίλου έχουν περάσει ακόμη και από οίκους μόδας.

Το 2001 με πολλά φλας, σαμπάνιες και κοσμικούς ο Ομιλος Χαραγκιώνη αναλάμβανε τη διαχείριση της εμπορικής ονομασίας Gucci και των καταστημάτων λιανικής στην Κηφισιά και στο Κολωνάκι. Ωστόσο, χρόνια αργότερα η πορεία του διάσημου οίκου Gucci στην Ελλάδα συνέπεσε με τις μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπισε ο Ομιλος Χαραγκιώνη στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα η διαχείριση του σήματος να περιέλθει στη μητρική εταιρία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This