Δέσμη μέτρων για στήριξη της βιομηχανίας παρουσίασε ο ΙΟΒΕ

Must Read

Θεσμικές παρεμβάσεις για τη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας με αντίστοιχη ποσοτική αποτίμηση του ευρύτερου αντίκτυπου από την υλοποίησή τους παρουσίασε χθες το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στο πλαίσιο εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Στρατηγικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της βιομηχανίας: Ανάλυση επιδράσεων και πολιτικών».

Η μελέτη πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας «Ελληνική παραγωγή – Συμβούλιο βιομηχανιών για την ανάπτυξη» και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020.

Ο Μιχάλης Στασινόπουλος, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Βιοχάλκο, που εκπροσώπησε το Δ.Σ. της «Ελληνικής παραγωγής», τόνισε ότι «η παρούσα μελέτη έρχεται την κατάλληλη στιγμή γιατί αποδεικνύει πως πρέπει να προκρίνουμε παρεμβάσεις με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα εάν θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη που θα δημιουργήσει νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας».

Παρουσιάζοντας τη μελέτη, ο επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ και επιστημονικός σύμβουλος του ΙΟΒΕ, Άγγελος Τσακανίκας, επισήμανε την ανάγκη τεκμηριωμένων και κοστολογημένων διαρθρωτικών παρεμβάσεων, που να αμβλύνουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η εγχώρια βιομηχανία και να στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της στις διεθνείς αγορές.

Στη μελέτη πραγματοποιήθηκε ποσοτική αποτίμηση πέντε παρεμβάσεων στην ελληνική βιομηχανία για την άμβλυνση των εμποδίων που αντιμετωπίζει σε σύγκριση με τα ισχύοντα στον χώρο του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού και οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, έτσι ώστε να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό της και να το διευρύνει. Αναλυτικότερα εξετάστηκαν: α) Εφαρμογή ταχύτερων αποσβέσεων στον μηχανολογικό εξοπλισμό. β) Μείωση μη μισθολογικού κόστους. γ) Μείωση ενεργειακού κόστους στους κλάδους υψηλής ενεργειακής έντασης. δ) Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων. ε) Ενίσχυση χρηματοδότησης στη μεταποίηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This