Διάφανη… ηλιοπροστασία κάνει πιο εύκολη τη ζωή των οδηγών

Must Read

Ηλιοπροστασία υψηλής τεχνολογίας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και υπόσχεται να προστατεύει τους οδηγούς από την ενοχλητική και επικίνδυνη αντηλιά είναι πια πραγματικότητα.

Δείτε επίσης: Εντυπωσιακά πλάνα από την παγωμένη λίμνη Ομαλού στα Χανιά (video)

Αντί για το κλασικό σκιάδιο, η γερμανική Bosch προτείνει μια διάφανη οθόνη LCD, της οποίας κάποιοι από τους κρυστάλλους γίνονται αδιαφανείς ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού. Το υπόλοιπο πάνελ παραμένει διάφανο επιτρέποντας έτσι ανεμπόδιστο οπτικό πεδίο, κάτι που δεν είναι εφικτό με τα σκιάδια.

Το Virtual Visor, όπως ονομάζεται, χρησιμοποιεί μια κάμερα που σκανάρει το πρόσωπο του οδηγού για να εξασφαλίσει ότι η ορατότητα στον δρόμο δεν θαμπώνει από την αντηλιά που μπαίνει από το παρμπρίζ.

«Για τους περισσότερους οδηγούς σ’ όλο τον κόσμο, το σκιάδιο, όπως το γνωρίζουμε, δεν είναι επαρκές ώστε να εμποδίσει την επικίνδυνη αντηλιά ειδικά την αυγή και το σούρουπο, όταν ο ήλιος μειώνει σημαντικά την ορατότητα των οδηγών» σχολιάζει ο δρ Steffen Berns, πρόεδρος της Bosch Car Multimedia, που δημιούργησε το Virtual Visor το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας.

Η λογική του να ρίχνει η έξυπνη οθόνη σκιά στα μάτια του οδηγού προήλθε από τη διαπίστωση ότι «οι χρήστες ρυθμίζουν τα παραδοσιακά σκιάδια τους έτσι ώστε να ρίχνουν σκιά στα μάτια τους», όπως εξήγησε ο Jason Zink, τεχνικός ειδικός της εταιρίας στη Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This