8-8-2020

Τα ΙΚΕΑ «μάζεψαν» ινδική κούπα λόγω επικίνδυνων χημικών 

Σε προληπτική ανάκληση προϊόντος προχωρά η εταιρεία ΙΚΕΑ, καλώντας τους αγοραστές της κούπας ταξιδιού «TROLIGTVIS», που έχει κατασκευαστεί στην Ινδία και φέρει τη σήμανση «Made in India», να την επιστρέψουν προς αντικατάστασή της με ένα παρόμοιο προϊόν ή για να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Η ΙΚΕΑ αναφέρει πως σε ορισμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στην κούπα ταξιδιού TROLIGTVIS φαίνεται η πιθανότητα να μεταναστεύσει ικανό επίπεδο φθαλικού διβουτυλεστέρα (Dibutyl phthalate-DBP), το οποίο υπερβαίνει τα προδιαγραφόμενα όρια των κανονισμών της ΙΚΕΑ, και αφού η εταιρεία διατείνεται ότι βασικό της μέλημα είναι η ασφάλεια των καταναλωτών της δεν θα μπορούσε παρά να μην ανακαλέσει το προϊόν από την αγορά.

Η ΙΚΕΑ έχει εδώ και αρκετά χρόνια καταργήσει τη χρήση των φθαλικών ενώσεων σε προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη κούπα ταξιδιού να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να την επιστρέψουν στο κοντινότερο κατάστημα της περιοχής τους. Σημειώνεται ότι για την επιστροφή δεν απαιτείται η επίδειξη της απόδειξης αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ