Η επενδυτική εταιρία Duet χαλάει τα σχέδια του Μαρινάκη για την… φτηνή εξαγορά της Forthnet

Must Read

Εκτός από εφοπλιστής, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικών ομάδων, καναλάρχης και μισή ντουζίνα άλλες ιδιότητες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να γίνει και ισχυρός παράγοντες στις τηλεπικοινωνίες, αλλά χωρίς… λεφτά! Έτσι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «δημοκρατία», με τη συνεργασία των τραπεζών που εδώ και χρόνια καθυστερούν τη διάσωση της Forthnet προσπαθεί να εξαγοράσει την τελευταία με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Ήρθε, όμως, μια πρόταση από την επενδυτική εταιρία Duet, που φαίνεται ότι ανατρέπει τα σχέδια του κ. Μαρινάκη. Έτσι, παρά το γεγονός ότι αρκετοί θεωρούν πως από ημέρα σε ημέρα θα ολοκληρωθεί η συμφωνία των τραπεζών για τη (σταδιακή) απόκτηση ποσοστού κάτω του 33,3% της Forthnet, η κατάσταση έχει γίνει πιο περίπλοκη.

Αρκετοί βλέπουν ότι θα υπάρξει εμπλοκή στην πολυδιαφημισμένη συμφωνία μετά και την παρέμβαση της Duet, η οποία κατέθεσε πρόταση στις τράπεζες για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι τράπεζες μεταφέρουν από μήνα σε μήνα την ολοκλήρωση της συμφωνίας, χωρίς να είναι σαφές πού έχει κολλήσει η υπόθεση, πέραν της γνωστής άρνησης της πλευράς Μαρινάκη να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στη Forthnet, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Ακριβώς αυτό το γεγονός εκμεταλλεύτηκε η Duet και κατέθεσε την προσφορά-σφήνα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, με άγνωστη κατάληξη.

Ποσοστό κοντά στο 21%

Επισήμως οι τράπεζες δεν έχουν ανακοινώσει το περιεχόμενο της συμφωνίας με τον όμιλο Μαρινάκη, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για απόκτηση ποσοστού κοντά στο 21%, που θα αυξηθεί σε επίπεδα κάτω του 33,3%, με τη μετατροπή ομολογιακού δανείου που έχουν στην κατοχή τους τα τραπεζικά ιδρύματα.

Γιατί δεν αυξάνεται το ποσοστό πάνω από το 33,3%; Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση ο όμιλος Μαρινάκη πρέπει, με βάση τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, να καταθέσει δημόσια πρόταση ώστε να αποκτήσει τα ποσοστά των υπόλοιπων μετοχών της Forthnet. Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας τηλεπικοινωνιών συμμετέχουν, επίσης, η μητρική εταιρία της Wind Hellas, το δημόσιο της Τυνησίας, ένας Άραβας κροίσος και η Vodafone Ελλάδας.

Δείτε επίσης: Εφαρμογές 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα & Παραγωγή

Και μπορεί μέχρι στιγμής οι συγκεκριμένοι μέτοχοι να είναι «παθητικοί» έως αδιάφοροι για το μέλλον της Forthnet, δεν γνωρίζουμε, όμως, ποια στάση θα κρατήσουν στην περίπτωση που ο όμιλος Μαρινάκη αποκτήσει ποσοστό κοντά στο 33,3%. Αντίθετα, η Duet υπέβαλε στις τράπεζες πρόταση για το σύνολο των δανείων και των μετοχών της εταιρίας, πράγμα που σημαίνει πως στη συνέχεια θα κατέθετε υποχρεωτικά δημόσια πρόταση ώστε να αποκτήσει τα ποσοστά των υπόλοιπων μετόχων. Είναι, δηλαδή, διατεθειμένη να πληρώσει πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Ανεξάρτητα από το ποια λύση θα προτιμήσουν τελικά οι τράπεζες, που φέρεται ότι έχουν απορρίψει την προσφορά της Duet, χωρίς η επενδυτική εταιρία να έχει παραδώσει τα όπλα, το σίγουρο είναι πως η Forthnet χρειάζεται τεράστια κεφάλαια για να αντιμετωπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Και ο Β. Μαρινάκης δεν θέλει να τα βάλει, αλλά απλώς να την αγοράσει τζάμπα και να «βγάλει» από την πώληση κάποιων «ασημικών»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This