29-5-2020

Χάκαραν τα supercomputers που χρησιμοποιούνται για έρευνα κατά της Covid-19, για να φτιάξουν… κρυπτονομίσματα!

Τους σούπερ-υπολογιστές που χρησιμοποιούν για την ανακάλυψη του εμβολίου για τη νόσο Covid-19 αναγκάστηκαν να κλείσουν ερευνητές ανά την Ευρώπη, έπειτα από «χτύπημα» χάκερς!

Οι διαδικτυακοί κακοποιοί έκλεβαν την ισχύ των υπολογιστών για να γίνουν πλούσιοι δημιουργώντας κρυπτονομίσματα(!), με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έρευνα για το εμβόλιο.

Θύματα των επιθέσεων των χάκερς, σύμφωνα με το ZDNet, έπεσαν δεκάδες ερευνητικά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ισπανία. Σε αυτά οι ερευνητές χρησιμοποιούν υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας που λειτουργούν σε εξωφρενικά μεγαλύτερες ταχύτητες από τα συνηθισμένα οικιακά computers, έτσι ώστε να «τρέχουν» ταυτόχρονα εκατομμύρια εναλλακτικά σενάρια για την εξέλιξη ενός δεδομένου στοιχείου.

Γι’ αυτό, στις ημέρες μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τις έρευνες για την ανακάλυψη εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, καθώς βοηθούν στην πρόβλεψη των πιθανών μελλοντικών μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού, ώστε να δημιουργηθεί αποτελεσματικό εμβόλιο.

Οι ερευνητές αναγκάστηκαν να κλείσουν τους σούπερ-υπολογιστές τους, καθώς ξαφνικά άρχισαν να λειτουργούν με ρυθμούς… χελώνας. Οι χάκερς αρχικά έκλεψαν τα προσωπικά στοιχεία ερευνητών από τον Καναδά, την Πολωνία και την Κίνα, τα οποία χρησιμοποίησαν για να αποκτήσουν πρόσβαση στους υπολογιστές στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια, με τη χρήση «ιών» απέκτησαν τον έλεγχο των πανίσχυρων επεξεργαστών τους και τους χρησιμοποιούσαν ώστε να δημιουργούν νέα κρυπτονομίσματα Monero XMR.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW