29-5-2020

Απόσυρση διάσημου προϊόντος για μωρά της Johnson & Johnson

Το τσουνάμι των αγωγών (16.000 μέχρι στιγμής) ανάγκασε την πανίσχυρη εταιρεία καλλυντικών Johnson & Johnson να σταματήσει σταδιακά τις πωλήσεις του προϊόντος σκόνης για μωρά με βάση το ταλκ, σε ΗΠΑ και Καναδά. Η Εταιρεία δήλωσε ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται σε μία ευρύτερη επαναξιολόγηση της γκάμας των προϊόντων της.

Η εταιρεία αντιμετώπισε χιλιάδες αγωγές που υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα ταλκ, συμπεριλαμβανομένης και της Johnson’s Baby Powder, ευθύνονται για την πρόκληση καρκίνου. Η αμερικανική εταιρία εννοείται ότι υπερασπίζεται σταθερά την ασφάλεια των προϊόντων που παράγει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ το συγκεκριμένο προϊόν καλύπτει ποσοστό 0,5% των πωλήσεών της και οι εμπορικοί συνεργάτες της εταιρίας θα εξακολουθήσουν να πωλούν τα αποθέματά τους.

(ανανέωση: 14:23 27/05/2020) 

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Στην Johnson & Johnson, λάβαμε την απόφαση να διακόψουμε τις πωλήσεις της βρεφικής  πούδρας Johnson’s με βάση το ταλκ, μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η απόφασή μας αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης αξιολόγησης και προτεραιοποίησης του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας, με αφορμή την πανδημία του COVID-19.

Η ζήτηση της βρεφικής πούδρας Johnson’s με βάση το ταλκ έχει μειωθεί στη Βόρεια Αμερική, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών. Παράλληλα, όμως οφείλεται στη μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με την ασφάλεια του προϊόντος, αλλά και στο συνεχόμενο μπαράζ παραπλανητικών διαφημίσεων που αφορούν στη δικαστική υπόθεση των ΗΠΑ.

Η βρεφική πούδρα Johnson’s με βάση το ταλκ είναι ένα προϊόν που πωλείται κυρίως εκτός ΗΠΑ (το 2019 το 84% των συνολικών πωλήσεων πραγματοποιήθηκαν εκτός ΗΠΑ), αντιπροσωπεύοντας μόνο το 0,5% της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Εταιρείας στον τομέα του Consumer Health.

Η Johnson & Johnson παραμένει απόλυτα βέβαιη για την ασφάλεια της βρεφικής πούδρας Johnson’s με βάση το ταλκ. Η Εταιρεία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το προϊόν σε όλες τις μελλοντικές δικαστικές διαδικασίες. Όλες οι προσφυγές εναντίον της Εταιρείας που έχουν τελεσιδικήσει, έχουν απορριφθεί.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW