Μαυροβούνιο: Κραυγή αγωνίας από τον Πατριάρχη Ειρηναίο για τους διωγμούς των ορθόδοξων Σέρβων

Must Read

Συνάντηση με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς είχε χθες ο Πατριάρχης των Σέρβων, Ειρηναίος, κατά την οποία του εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ορθοδοξία στο Μαυροβούνιο.

Δίνοντας το στίγμα της συζήτησής τους κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Σέρβος Πατριάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στις δυσκολίες των ορθοδόξων του Μαυροβουνίου, λέγοντας πως υπόκεινται στις χειρότερες διώξεις της μακρόχρονης Ιστορίας τους.

«Η κατάσταση για τους ορθόδοξους Σέρβους στο Μαυροβούνιο είναι δυσκολότερη απ’ ό,τι ήταν με τους Οθωμανούς, ακόμη και από την περίοδο του κομμουνισμού είναι χειρότερα. Τότε, τουλάχιστον, αντιμετωπιζόταν με σεβασμό η Εκκλησία», επισήμανε.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, προσπαθεί να αφανίσει το σερβικό έθνος και την Εκκλησία του, υλοποιώντας σχέδιο δημιουργίας σχισματικής ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αβάπτιστος και άθεος

Ο Πατριάρχης τόνισε πως σέβεται το ανεξάρτητο κράτος του Μαυροβουνίου, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, πως δεν διακρίνει τι προσπαθεί να κάνει ο Τζουκάνοβιτς. «Πώς γίνεται ένας αβάπτιστος και άθεος να προσπαθεί να ιδρύσει Εκκλησία;» διερωτήθηκε ο Ειρηναίος, ζητώντας από τον πρόεδρο της Σερβίας «να προστατεύσει τον σερβικό λαό και τη σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, που διώκονται στο Μαυροβούνιο».

Ο Βούτσιτς, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα και δημοκρατικά μέσα για την προστασία των Σέρβων στο Μαυροβούνιο και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. «Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του εθνικού ιστού, επειδή κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούν να αφομοιώσουν το σερβικό έθνος», επισήμανε ο Σέρβος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This