Σάββατο 19/6/2021

Σε εξέλιξη το σχέδιο Ράμα για Εθνοκάθαρση – Οι Μπουλντόζες επέστρεψαν στη Χειμάρρα!

Νέα επίθεση εναντίον των Ελλήνων της Χειμάρρας σχεδίασε και πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες το ανθελληνικό καθεστώς του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα, με την απαλλοτρίωση τεράστιων εκτάσεων ελαιόδεντρων, που ανήκουν στους Έλληνες κατοίκους της περιοχής.

Το καθεστώς συνεχίζει χωρίς τέλος τις επιχειρήσεις εθνοκάθαρσης στην Βόρειο Ήπειρο με κάθε μέσο, εν μέσω κορωνοϊού και παρά τις γενικόλογες προειδοποιήσεις της Αθήνας.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν χθες στην «δημοκρατία», τις τελευταίες ημέρες (ακόμα και χθες το απόγευμα), μπουλντόζες του καθεστώτος, με εντολή της κυβέρνησης και υπό την προστασία μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας, εκχερσώνουν υπεραιωνόβιους ελαιώνες, στην ευρύτερη ζώνη του παραλιακού μετώπου της Χειμάρρας, καταστρέφοντας τις περιουσίες των ομογενών μας, χωρίς ουδεμία προειδοποίηση και χωρίς να δίνουν καμία εξήγηση στους ιδιοκτήτες τους.

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν σταμάτησαν ούτε την περίοδο της καραντίνας, την οποία, μάλιστα, τα σκαπτικά συνεργεία του Ράμα εκμεταλλεύθηκαν για να προχωρήσουν στα μουλωχτά τα σχέδια αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Σύμφωνα, πάντως, με εξηγήσεις που δόθηκαν τοπικά σε κατοίκους του χωριού Κηπαρό της Χειμάρρας, η εκχέρσωση γίνεται με πρόσχημα την κατασκευή οδικού άξονα, που θα συνδέει την μειονοτική περιοχή με τα μουσουλμανικά χωριά Λαμπούρια στο πίσω μέρος των Ακροκεραυνίων Ορέων και, κατ’ επέκταση, με τον Αλβανικό βορρά και τα Τίρανα, μέσω του δεύτερου κάθετου οδικού άξονα (πέραν του παραλιακού).

Στόχος η αλλοίωση της εθνογραφίας της περιοχής

Κατά την επίσημη Αλβανική εκδοχή, στόχος είναι η διευκόλυνση των συγκοινωνιών. Στην πραγματικότητα, λένε οι Χειμαρριώτες, είναι ο τρόπος ώστε στο άμεσο μέλλον να δρομολογηθεί η μετακίνηση Αλβανικών πληθυσμών στις μειονοτικές περιοχές, αλλοιώνοντας την εθνογραφία της περιοχής.

Οι προσπάθειες αλλοίωσης του Ελληνικού πληθυσμού στην Χειμάρρα συντελούνται αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια, με μεταφορά Κοσσοβάρων και άλλων αλβανόφωνων μουσουλμανικών πληθυσμών στις Ελληνικές περιοχές και τα χωριά, προκειμένου να πάψουν να παραμένουν προπύργια του Ελληνισμού στον Βορρά.

Εξάλλου, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του Κηπαρού, στο διάστημα της καραντίνας, αλλά και μετά, αυξήθηκαν οι επιθέσεις αγνώστων, οι διαρρήξεις και οι κλοπές στα σπίτια των Ελλήνων, χωρίς ουδεμία κινητοποίηση της Αλβανικής Αστυνομίας, η οποία και γνωρίζει και ενδεχομένως υποκινεί τέτοιες δράσεις στην ύπαιθρο ως μία ακόμα μέθοδος εκφοβισμού σε βάρος των Ελληνικών πληθυσμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ