Βατικανό: Τι (δεν) βρέθηκε κατά την εκταφή έφηβης που είχε εξαφανιστεί το 1983 (video)

Μια ανώνυμη επιστολή οδήγησε στην ανώφελη επιχείρηση εκταφής

Must Read

Ένα μεγάλο μυστήριο που ξετυλίχτηκε με έδρα το Βατικανό, απασχόλησε πρόσφατα τα διεθνή ΜΜΕ.

Οι αρχές του Βατικανού άνοιξαν δύο τάφους, για να δουν αν είχαν τοποθετηθεί εκεί τα λείψανα μιας έφηβης που εξαφανίστηκε πριν από 36 χρόνια. Όμως, αντί να πάρουν απαντήσεις, τα ερωτήματα πλήθυναν. Μέσα τους δε βρήκαν απολύτως τίποτα. Ούτε καν τα οστά των δύο πριγκιπισσών που υποτίθεται ότι είχαν ταφεί εκεί τον 19ο αιώνα.

Η υπόθεση έχει ως αφετηρία την -ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα- εξαφάνιση της Εμανουέλας Ορλάντι, κόρης υπαλλήλου του Βατικανού, η οποία, στις 22 Ιουνίου του 1983 πήγε στη Ρώμη, για να παρακολουθήσει ένα μάθημα μουσικής, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι της. Η εξαφάνισή της απασχόλησε επί χρόνια τον ιταλικό Τύπο και, όπως ήταν φυσικό, έδωσε λαβή για άφθονες θεωρίες και εικασίες.

Μια ανώνυμη επιστολή αναπτέρωσε τις ελπίδες

Τον περασμένο Μάρτιο, η οικογένεια Ορλάντι έλαβε μια ανώνυμη επιστολή, η οποία έγραφε ότι τα λείψανα της Εμανουέλας ενδέχεται να βρίσκονται στο Τευτονικό Κοιμητήριο, πίσω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο σημείο όπου υπάρχει το άγαλμα ενός αγγέλου που κρατάει ένα βιβλίο με την επιγραφή Requiescat in Pace («Αναπαύσου εν ειρήνη» στα λατινικά).

Τα μέλη της οικογένειας επικοινώνησαν με τις αρχές του Βατικανού, και, αφού κατάφεραν, τελικά, να γίνει δεκτό το αίτημά τους, έλαβαν πρόσκληση για να παρευρεθούν στην εκταφή. Στο χώρο ήταν ήδη και απόγονοι των δύο πριγκιπισσών που –υποτίθεται ότι- είχαν ταφεί εκεί.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά την πρωινή προσευχή στο Τευτονικό Κοιμητήριο, στο οποίο επί αιώνες ενταφιάζονταν κυρίως εκκλησιαστικοί παράγοντες και μέλη γερμανικών και αυστριακών οίκων. Οι αξιωματούχοι περίμεναν ότι θα έβρισκαν, τουλάχιστον, τα οστά της πριγκίπισσας Σόφι φον Χόχενλοχε, που πέθανε το 1836 και της πριγκίπισσας Καρλότα Φεντερίκα του Μεκλεμβούργου, που πέθανε το 1840. Όμως δεν ήταν εκεί.

«Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν αρνητικό. Δεν εντοπίστηκαν ανθρώπινα λείψανα ή ταφικές υδρίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Αλεσάντρο Γκισότι, προσθέτοντας ότι, πλέον, το Βατικανό σκοπεύει να εξετάσει τα αρχεία από τις εργασίες συντήρησης, που είχαν γίνει στο κοιμητήριο στα τέλη του 19ου αιώνα και ξανά πριν από περίπου 60 χρόνια, για να ρίξει φως στο νέο μυστήριο που προέκυψε.

Μεγάλη αδειανή αίθουσα κάτω από τον τάφο

Ο τάφος της πριγκίπισσας Σόφι οδηγούσε σε μια μεγάλη υπόγεια άδεια αίθουσα. Στον τάφο της πριγκίπισσας, εξάλλου, Καρλότα δεν βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα.
«Κατέβηκαν και βρήκαν μια αίθουσα 4 x 3, κάτι που αποτέλεσε την πρώτη έκπληξη… Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα μέσα», είπε ο Πιέτρο Ορλάντι, αδελφός της Εμανουέλας, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Βατικανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν διατυπωθεί και ορισμένες –φαινομενικά- απίθανες θεωρίες για την εξαφάνισή της έφηβης.

Μία θεωρία τη θέλει να έπεσε θύμα απαγωγής από κάποιους που ήθελαν να την ανταλλάξουν με τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, τον Τούρκο που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ το 1981. Άλλοι, συνέδεσαν την εξαφάνισή της με τον Ενρίκο Ντε Πέντις, έναν μαφιόζο που είχε ενταφιαστεί σε μια βασιλική της Ρώμης. Ο τάφος του ανοίχθηκε το 2012, αλλά δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο.

Το 1983, πάντως, η αστυνομία δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ορλάντι να είχε πέσει όντως θύμα απαγωγής και να δολοφονήθηκε, αλλά για λόγους που δεν είχαν καμία σχέση με το Βατικανό.

https://youtu.be/pBt0rEmJ-O4

Βρήκαν δυο οστεοθήκες σε υπόγειο

Χθες ωστόσο άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο του αινίγματος γύρω από την Εμανουέλα Ορλάντι, με την εξέταση δύο οστεοθηκών.

Τα οστά αφαιρέθηκαν από τις οστεοθήκες και αναλύονται από τον καθηγητή Τζοβάνι Αρκούντι (με ειδίκευση στην Ιατροδικαστική, ο οποίος ορίστηκε από το Βατικανό) παρουσία ειδικού που ορίστηκε από την οικογένεια Ορλάντι.

Οι οστεοθήκες εντοπίστηκαν μέσα στο υπόγειο του Ποντιφικού Τευτονικού Κολεγίου του Βατικανού.

Η ανακάλυψη συνιστά μια νέα εξέλιξη στην υπόθεση αυτή που τροφοδοτεί τις τελευταίες τρείς και πλέον δεκαετίες τις πλέον διαφορετικές μεταξύ τους εκδοχές, εμπλέκοντας μυστικές υπηρεσίες και οργανωμένο έγκλημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This