7-7-2020

Ενός κορωνοϊού… μύρια έπονται προειδοποιεί η «batwoman της Κίνας», Σι Ζενγκλί!

Ο νέος κορωνοϊός είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου» σε σχέση με αυτό που μπορεί να αντιμετωπίσει σύντομα η ανθρωπότητα, εάν δεν υπάρξει διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση των επιδημιών, προειδοποιεί η ερευνήτρια που έχει γίνει γνωστή ως «γυναίκα-νυχτερίδα».

Η Σι Ζενγκλί επισημαίνει ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι και, μάλιστα, παντελώς άγνωστοι θανατηφόροι ιοί που απειλούν την ανθρωπότητα. Η ιολόγος, που απέκτησε το παρατσούκλι «batwoman της Κίνας», διότι ειδικεύεται στην έρευνα των κορωνοϊών των νυχτερίδων, απηύθυνε την προειδοποίηση, μιλώντας στο κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.

Η Ζενγκλί, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι η υποδιευθύντρια στο διαβόητο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι προκάλεσε την πανδημία, όταν ο Covid-19 φέρεται ότι διέφυγε από εργαστήριό του. Μόλις χθες, η διευθύντρια του ινστιτούτου, Ουάνγκ Γιανγί, διέψευσε τη φήμη σε συνέντευξή της στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Στη δική της συνέντευξη, η υποδιευθύντρια Ζενγκλί προειδοποίησε ότι ο Covid-19 είναι μόνο ένας από τους… χιλιάδες άγνωστους ιούς που πολλαπλασιάζονται στον οργανισμό άγριων ζώων και για τους οποίους δεν γνωρίζουμε τίποτα. Τον Covid-19 τον μελετήσαμε μόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, όμως, πολλοί από αυτούς τους άγνωστους ιούς μπορεί να είναι ακόμη πιο θανατηφόροι και να προκαλέσουν χειρότερες πανδημίες!

Κίνδυνος να ακολουθήσουν κι άλλες πανδημίες

Μάλιστα, η ιολόγος είναι πεπεισμένη ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πανδημίες, εάν δεν μελετηθούν εγκαίρως αυτοί οι ιοί. Γι’ αυτό επισημαίνει ότι δεν αρκεί η προειδοποίησή της για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Καλεί τις χώρες να συνεργαστούν, ζητώντας διαφάνεια από τις κυβερνήσεις και τους επιστήμονες στις έρευνες των ιών των άγριων ζώων, ώστε να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά μια μελλοντική επιδημία, προτού εξελιχθεί σε πανδημία.

«Αν θέλουμε να μην υποφέρουν οι άνθρωποι από το ξέσπασμα της επόμενης μολυσματικής ασθένειας, πρέπει εκ των προτέρων να πάμε να μελετήσουμε αυτούς τους άγνωστους ιούς που κουβαλούν μέσα τους τα άγρια ζώα στη φύση και να σημάνουμε έγκαιρα συναγερμό (για πιθανό ξέσπασμα επιδημίας)», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ