4-7-2020

Ετοιμάζονται να φέρουν στο φως αμύθητο θησαυρό των ναζί, θαμμένο σε παλάτι της Πολωνίας!

Χρυσός, η αξία του οποίου ξεπερνά το… ένα δισεκατομμύριο ευρώ(!), φέρεται να είναι θαμμένος σε παλάτι στην Πολωνία, σύμφωνα με αναφορά σε ημερολόγιο άνδρα των Ες-Ες.

Οι ράβδοι χρυσού βάρους 28 τόνων, κοσμήματα αλλά και νομίσματα πιστεύεται ότι βρίσκονται σ’ ένα κατεστραμμένο πηγάδι στο Παλάτι Hochberg, κοντά στην πόλη Βρότσλαβ.

θησαυρός ναζί
το Παλάτι Hochberg κοντά στο Βρότσλαβ σήμερα

Ερευνητές του γερμανο-πολωνικού ιδρύματος Σιλεσία Γέφυρα, που υποστηρίζουν ότι απέκτησαν αυτό το ημερολόγιο από μία μασονική στοά, λένε ότι ο θησαυρός θάφτηκε τις τελευταίες μέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μαζί με τα πτώματα διαφόρων μαρτύρων και ότι απαρτίζεται από τα τιμαλφή ντόπιων πλουσίων που τα παρέδωσαν στους στρατιώτες των Ες-Ες, για να τα προστατέψουν από τον Κόκκινο Στρατό που προέλαυνε.

θησαυρός ναζί
το Παλάτι Hochberg σε καρτ-ποστάλ

Ο Ρόμαν Φουρμάνιακ, επικεφαλής του ιδρύματος που εντόπισε την τοποθεσία, δήλωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τα ευρήματα, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση για να διεξάγει έρευνες. Παρουσίασε το ημερολόγιο που υποστηρίζει ότι εξετάστηκε ως προς την αυθεντικότητά του στη Γερμανία, στο πολωνικό υπουργείο Πολιτισμού πέρυσι, αλλά ακόμα δεν τον έχουν ενημερώσει.

θησαυρός ναζί
σελίδα από το ημερολόγιο του αξιωματικού των Ες-Ες

Αν και αυτό του έχει δέσει, πρακτικά, τα χέρια, αφού η ανασκαφή και η χρηματοδότησή της χωρίς τη σχετική άδεια από το υπουργείο δεν είναι εύκολη, ωστόσο, το ίδρυμα ανακοίνωσε ότι έχει πάρει το πράσινο φως από τους νυν ιδιοκτήτες του παλατιού, που έχουν ήδη υψώσει περίφραξη και έχουν βάλει κάμερες ασφαλείας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ