8-7-2020

Γερμανία: Εκκλησίες σε «drive In» είναι η λύση για την αθρόα προσέλευση πιστών!

Εναλλακτικούς τρόπους τέλεσης της θείας λειτουργίας με παρουσία πιστών, αναζητά η καθολική, κι όχι μόνο, Εκκλησία στην Γερμανία!

Ενώ, λοιπόν, ήδη σε πολλές περιπτώσεις οι ιερείς τελούν τα μυστήρια φορώντας μάσκα και απολυμαίνοντας συχνά τα χέρια τους με αντισηπτικό, παρουσία ελάχιστων πιστών που και αυτοί εισέρχονται με λίστα στους ναούς, η Deutsche Welle μετέδιδε πως εναλλακτικοί τρόποι… πάντα υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, η ευαγγελική ενορία στο Άλτσαϊ καλεί κάθε δύο εβδομάδες το εκκλησίασμα σε ντράιβ-ιν, τη στιγμή που ο πάτερ Γιόαχιμ Σου έχει οργανώσει όχι μόνο το ντράιβ-ιν, αλλά προμηθεύτηκε και… ανυψωτή, για να τον βλέπουν τα περίπου 130 αυτοκίνητα, συνήθως με δύο επιβάτες, αλλά καμιά φορά και με ολόκληρες οικογένειες εντός τους!

«Στην πραγματικότητα πάσχω από υψοφοβία», λέει στη DW ο πατήρ Γιόαχιμ, αλλά, με το ένα χέρι στα κάγκελα του ανυψωτήρα, μπορεί να δει άφοβα από ψηλά τους πιστούς μέσα στα οχήματά τους. «Στις παρακλήσεις ο κόσμος ψέλνει και στέλνει τη φωνή του μέσω WhatsApp, και τότε η τελετή παίρνει χαρακτηριστικά εκδήλωσης Open Air. Είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό», σχολιάζει σχετικά, υπογραμμίζοντας πως πάντα θα υπάρχει τρόπος για να έρθει κανείς κοντά στον Θεό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ