9-7-2020

Η οργισμένη Ιταλία απειλεί με αντίποινα την Ελλάδα επειδή δεν άνοιξε τα σύνορά της

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην συμπεριλάβει την γειτονική χώρα στις 29 για τις οποίες θα ανοίξει τα σύνορά της στις 15 Ιουνίου έχει εξοργίσει την Ιταλία.

Η Ελλάδα με λίστα που εξέδωσε και αφορά χώρες που έχουν θετικό επιδημιολογικό προφίλ, ανοίγει τις πτήσεις από το εξωτερικό, ενώ για τους ταξιδιώτες των υπόλοιπων χωρών, θα ισχύουν τα μέτρα με καραντίνα έως και 14 ημέρες.

Η Ιταλία ωστόσο που κάθε χρόνο στέλνει χιλιάδες τουρίστες στα ελληνικά νησιά, με ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτά του Ιονίου, έμεινε έξω από τη λίστα, με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο να προγραμματίζει επίσκεψη στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου για να διαπραγματευτεί την απόφαση: «Η Ιταλία πιστεύει στο ευρωπαϊκό πνεύμα, αλλά είναι έτοιμη να κλείσει τα σύνορα σε όποιον δεν τη σέβεται» δήλωσε ο ίδιος, αφήνοντας ξεκάθαρες υπόνοιες για αντίποινα.

«Πιστεύουμε στη συνεργασία αλλά και στην αμοιβαιότητα. Όταν πάω στην Αθήνα, θα έχω μαζί μου όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία για να δείξω ποια είναι η κατάσταση σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες» δήλωσε σύμφωνα με το Deutsche Welle.

Η λίστα που περιλαμβάνει μέχρι στιγμής τις εξής χώρες, αναμένεται να διευρυνθεί από την 1η Ιουλίου, ανάλογα πάντα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις : Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φινλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ