Κομμένα από σήμερα και τα «σπίτι σου ή σπίτι μου» στη Μεγάλη Βρετανία!

Must Read

Από σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία θεωρείται παράνομο (και) το σεξ με άτομο που (απλώς) μένει σε… άλλο σπίτι! 

Κατόπιν τροποποίησης του νομοσχεδίου για την «Προστασία της Δημόσιας Υγείας», στα άρθρα για τα μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχει, πλέον, διάταξη, η οποία απαγορεύει ρητά την ερωτική συνεύρεση δύο ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά στο χώρο του ενός ή του άλλου, για όσον καιρό διαρκεί η καραντίνα.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση αφορά την παράγραφο 4 του εν λόγω νομοσχεδίου, η οποία ορίζει πως «κανένα άτομο δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια συγκέντρωση που πραγματοποιείται σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο σε εσωτερικούς χώρους και αποτελείται από δύο ή περισσότερα άτομα».

Πλέον, σύμφωνα με την αμφιλεγόμενη αυτή διάταξη «κανένα άτομο δεν μπορεί, χωρίς εύλογη δικαιολογία, να διανυκτερεύσει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, εκτός από τον τόπο κατοικίας του».

Όπως αναφέρουν τα Βρετανικά ΜΜΕ, η μετακίνηση στο σπίτι ενός άλλου ατόμου (για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, και του… σεξ) συνιστούσε παράβαση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού από τον επισκέπτη. Από σήμερα, ωστόσο, βάσει του νέου νόμου και τα δύο άτομα μπορούν να διωχθούν ποινικά.

Ο Άνταμ Βάγκνερ, διακεκριμένος Βρετανός δικηγόρος σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα την ερμηνεία της νέας τροπολογίας, σχολιάζοντας ότι είναι απαράδεκτο να δημοσιεύεται νέα νομοθεσία σε προειδοποίηση μόλις 14 ωρών και δείχνει προχειρότητα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Νόμιμο(;) το σεξ με συνοδό πολυτελείας

Από την άλλη, δικηγόρος νομικής εταιρείας του Λονδίνου εντόπισε ένα πιθανό «κενό» στη νέα νομοθεσία, κάτι που έσπευσε να επισημάνει στο Twitter.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μία «διαφορετική» ανάγνωση του νόμου, ένας πολίτης έχει την ευχέρεια να κάνει σεξ με έναν συνοδό πολυτελείας στο σπίτι του, καθώς μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί νόμιμο για… επαγγελματικούς σκοπούς, όπως περιγράφεται στο άρθρο 7 της τροπολογίας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This