Οι ΗΠΑ στις «φλόγες» για 7η ημέρα! Εκτός ελέγχου η κατάσταση με νεκρούς, απαγόρευση κυκλοφορίας και συλλήψεις

Must Read

Ξεχειλίζει η οργή στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Για έβδομη ημέρα οι ταραχές συνεχίζονται σε πάρα πολλές Πολιτείες, καθώς πλέον η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη. Για θάνατο από «ασφυξία λόγω συμπίεσης του λαιμού», κάνει λόγο ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση.

Τουλάχιστον σε 40 πόλεις έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και τα μέλη της Εθνικής Φρουράς έχουν ενεργοποιηθεί σε τουλάχιστον 23 πολιτείες και στην Ουάσιγκτον.

Ο Πρόεδρος Τραμπ απείλησε να αναπτύξει ομοσπονδιακά στρατεύματα εάν οι επικεφαλής των Πολιτειών δεν ενεργήσουν για να καταστείλουν τις πράξεις βίας και λεηλασίας, εν μέσω διαμαρτυριών για τη δολοφονία Φλόιντ.

Σε ομιλία του ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τον εαυτό του ως «πρόεδρο του νόμου και της τάξης». Ειρηνικοί διαδηλωτές λίγο έξω από τις πύλες του Λευκού Οίκου διασκορπίστηκαν με δακρυγόνα, χειροβομβίδες λάμψης και λαστιχένιες σφαίρες πριν από τη δήλωση του Τραμπ.

Μανχάταν, Σεντ Λιούις, Φιλαδέλφεια, Ινδιανάπολη, Σικάγο, Ουάσιγκτον, Μινεάπολη, Λος Άντζελες… και ο κατάλογος των πόλεων που βιώνουν διαδηλώσεις και ταραχές ολοένα και μακραίνει. Όπως μακραίνει και ο αριθμός των νεκρών, με τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές, ή σχετιζόμενους με τις διαδηλώσεις, να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα.

Η αστυνομία της Ατλάντα έχει πραγματοποιήσει από την Παρασκευή 350 συλλήψεις που σχετίζονται με τις διαμαρτυρίες για τον Τζορτζ Φλόιντ . Στο Saint Paul της Μινεσότα, η αστυνομία συνέλαβε 66 διαδηλωτές τη Δευτέρα το βράδυ κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας έξω από το κρατικό Καπιτώλιο, ανέφερε η αστυνομία. Και στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, περισσότεροι από 40 διαδηλωτές συνελήφθησαν και κρατήθηκαν επειδή ήταν στους δρόμους μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση που φούντωσε τη φλόγα

Μία ανεξάρτητη ιατροδικαστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε από τους Dr. Michael Baden και Dr. Allecia Wilson, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από «ασφυξία λόγω συμπίεσης του λαιμού».

«Η διαρκής πίεση στη δεξιά πλευρά της καρωτίδας αρτηρίας του Φλόιντ εμπόδισε τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και το βάρος στην πλάτη του εμπόδισε την ικανότητά του να αναπνέει», δήλωσε δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ.

Στην προηγούμενη έκθεση, της Κομητείας Hennepin, αναφερόταν πως «δεν υπάρχουν φυσικά ευρήματα που να υποστηρίζουν τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού… και οι υποκείμενες συνθήκες υγείας και τυχόν δυνητικά τοξικά στο σύστημά του» Φλόιντ συνέβαλαν πιθανώς στο θάνατό του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This