Σάββατο 19/6/2021

Αρνητική στάση και από τους Φινλανδούς: Το Ελσίνκι λέει «όχι» στο Ταμείο Ανάκαμψης

Άλλη μία χώρα ένωσε τη φωνή της με τους «σκληρούς» του Βορρά, ανακοινώνοντας πως θα απορρίψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα Ταμείο Ανάκαμψης στην παρούσα μορφή της.

Ο λόγος για τη Φινλανδία, η οποία, σύμφωνα με πηγές, δεν σκοπεύει να υπερψηφίσει την πρόταση, που για να περάσει χρειάζεται ομοφωνία στις 19 Ιουνίου, όταν οι 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. πρόκειται να τη συζητήσουν.

Ήδη, πάντως, από την επομένη της ανακοίνωσης της Κομισιόν άρχισαν οι αντιδράσεις από τις δύο «αντιμαχόμενες» πλευρές, κάνοντας σαφές πως αναμένεται μια σκληρή μάχη. Η έμπειρη Ανγκελα Μέρκελ έχει προειδοποιήσει για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, λέγοντας πως οι συζητήσεις, στο καλό σενάριο, θα διαρκέσουν ως τον Ιούλιο και στο κακό μπορεί να τραβήξουν και ως το τέλος του χρόνου!

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση της Κομισιόν έχει θεωρηθεί ήδη ένα βήμα υπέρβασης, έναντι στη μέχρι πρότινος μη αμοιβαιοποίηση του χρέους και ακριβώς αυτοί είναι οι λόγοι που οι οπαδοί του δόγματος της λιτότητας, της πειθαρχίας και των εθνικών λύσεων (Ολλανδία, Αυστρία, κ.ά.) αναμένεται να την πολεμήσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ