Αρνητική στάση και από τους Φινλανδούς: Το Ελσίνκι λέει «όχι» στο Ταμείο Ανάκαμψης

Must Read

Άλλη μία χώρα ένωσε τη φωνή της με τους «σκληρούς» του Βορρά, ανακοινώνοντας πως θα απορρίψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα Ταμείο Ανάκαμψης στην παρούσα μορφή της.

Ο λόγος για τη Φινλανδία, η οποία, σύμφωνα με πηγές, δεν σκοπεύει να υπερψηφίσει την πρόταση, που για να περάσει χρειάζεται ομοφωνία στις 19 Ιουνίου, όταν οι 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. πρόκειται να τη συζητήσουν.

Ήδη, πάντως, από την επομένη της ανακοίνωσης της Κομισιόν άρχισαν οι αντιδράσεις από τις δύο «αντιμαχόμενες» πλευρές, κάνοντας σαφές πως αναμένεται μια σκληρή μάχη. Η έμπειρη Ανγκελα Μέρκελ έχει προειδοποιήσει για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, λέγοντας πως οι συζητήσεις, στο καλό σενάριο, θα διαρκέσουν ως τον Ιούλιο και στο κακό μπορεί να τραβήξουν και ως το τέλος του χρόνου!

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση της Κομισιόν έχει θεωρηθεί ήδη ένα βήμα υπέρβασης, έναντι στη μέχρι πρότινος μη αμοιβαιοποίηση του χρέους και ακριβώς αυτοί είναι οι λόγοι που οι οπαδοί του δόγματος της λιτότητας, της πειθαρχίας και των εθνικών λύσεων (Ολλανδία, Αυστρία, κ.ά.) αναμένεται να την πολεμήσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This