Τρίτη 22/6/2021

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος σε ειρηνική διαδήλωση για την 26χρονη νοσοκόμα που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς

Τον δρόμο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, που βάδισε στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στην πόλη Σέλμα της Αλαμπάμα το 1965, φαίνεται πως ακολουθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο Ελπιδοφόρος συμμετείχε στην πορεία που έγινε στο Μπρούκλιν και ήταν αφιερωμένη στην 26χρονη νοσοκόμα Μπριόνα Τέιλορ, η οποία δολοφονήθηκε από δεκάδες σφαίρες αστυνομικών, που εισέβαλαν στο μέσο της νύχτας στο διαμέρισμά της στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

«Είμαστε Αμερικανοί, προστατεύουμε τις αμερικανικές αξίες, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια κι ελευθερία, ενάντια στον ρατσισμό και κάθε περιβάλλον διακρίσεων», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατά τη διάρκεια της μεγάλης και ειρηνικής διαδήλωσης για τα θύματα της αστυνομικής βίας.

Με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η βία γεννά περισσότερη βία, και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν.

«Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο, και μάλιστα ηχηρό, κατά της αδικίας στη χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Αντιμετωπίσαμε μια πανδημία που προκάλεσε σοβαρές συνέπειες, σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευθεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια.

Θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής», έγραψε σχετικά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ