«Ντετέκτιβ του καναπέ»: Τρεις απίθανοι τύποι λύνουν υποθέσεις φόνων και απαγωγών που είχαν μπει για χρόνια στο αρχείο!

Must Read

Ανακαλύπτουν ξεθωριασμένες φωτογραφίες, «ξεψαχνίζουν» δημοσιεύματα παλιών εφημερίδων και νέα στοιχεία, στην προσπάθειά τους να ξετυλίξουν το κουβάρι υποθέσεων εγκλημάτων ή απαγωγών, τις οποίες η αστυνομία έχει βάλει στο αρχείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Πρόκειται για ερασιτέχνες ερευνητές, που μετατρέπονται σε ντετέκτιβ από τον… καναπέ τους, καταγράφοντας, μάλιστα, σημαντικές επιτυχίες. Η βρετανική «Sun» παρουσιάζει τις μαρτυρίες τριών «ντετέκτιβ του καναπέ», οι οποίοι με τη δράση τους έβαλαν τη σφραγίδα τους σε μεγάλες υποθέσεις.

Τοντ Μάθιους

Ντετέκτιβ του καναπέ Todd Matthews συζυγος
ο Τοντ Μάθιους με τη σύζυγό του, Λόρι

Ο 50χρονος Αμερικανός Τοντ Μάθιους, το 1998 κατάφερε να ανακαλύψει ποιο ήταν το όνομα της κοπέλας που το 1968 βρέθηκε νεκρή και τυλιγμένη σε ύφασμα σκηνής. Για 30 χρόνια η αστυνομία δεν είχε ταυτοποιήσει το πτώμα και στον τάφο της είχε αναγραφεί αντί για όνομα: «Το κορίτσι της σκηνής».

Ο Μάθιους άρχισε να ερευνά την υπόθεση τη δεκαετία του ’80, όταν ο πατέρας της συζύγου του, Λόρι, Γουίλμπουρ Ριντλ, του είπε πως ήταν εκείνος που βρήκε το πτώμα της κοπέλας στο Τζορτζτάουν του Κεντάκι.

Στην αρχή έψαχνε σε εφημερίδες και σε αρχεία βιβλιοθηκών, όμως έκανε τη μεγάλη ανακάλυψη μετά τη «γέννηση» του διαδικτύου. Είδε μια ανάρτηση γυναίκας που αναζητούσε την αδερφή της, η οποία είχε εξαφανιστεί το 1967 στην περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα.

Ο Μάθιους επικοινώνησε μαζί της και έπεισαν τις Αρχές να γίνει εκταφή του πτώματος του «κοριτσιού της σκηνής» για να υποβληθεί σε τεστ DNA, το οποίο συγκρίθηκε με το DNA της γυναίκας. Διαπιστώθηκε ότι ήταν όντως αδερφές, κάτι που οδήγησε στην πληροφορία πως η άτυχη γυναίκα λεγόταν Μπάρμπαρα Αν Χάκμαν Τέιλορ.

Κρις Κλαρκ

Ντετέκτιβ του καναπέ Cris Clarke

Ο πρώην αστυνομικός Κρις Κλαρκ από την κομητεία Ντάραμ της Αγγλίας έγινε «ντετέκτιβ» το 2010, όταν η σύζυγός του, Τζέιν, τού αποκάλυψε ότι το 1971, όταν ήταν 15 ετών, κάποιος που οδηγούσε βαν προσπάθησε να την απαγάγει, ενώ έκανε ποδήλατο.

Αμέσως διαπίστωσε ότι η ιστορία της είχε πολλά κοινά με τις απαγωγές και δολοφονίες τεσσάρων κοριτσιών στην Αγγλία, από τον Σκοτσέζο serial killer Ρόμπερτ Μπλακ, μεταξύ 1981-1986.

Το πρόβλημα ήταν ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπλακ άρχισε να διαπράττει τους φόνους μόνον αφότου πήρε δίπλωμα οδήγησης, το 1976. Ο Κλαρκ, ψάχνοντας παλιές εφημερίδες και υλικό αρχείου από βιβλιοθήκες, ανακάλυψε ότι ο Μπλακ οδηγούσε στη Σκοτία από τη δεκαετία του ’60.

Κατάφερε, μάλιστα, να τον συνδέσει με την εξαφάνιση της 13χρονης Έιπριλ Φαμπ στο Νόρφολκ το 1969 και της 13χρονης Ζενέτ Τέιτ στο Ντέβον το 1978. Στη συνέχεια εντόπισε μια ξεθωριασμένη φωτογραφία του Μπλακ από σύλληψή του την περίοδο της εξαφάνισης της Έιπριλ και η γυναίκα του Τζέιν ήταν βέβαιη ότι έμοιαζε με τον… επίδοξο απαγωγέα της!

Τζον Λόρνταν

Ντετέκτιβ του καναπέ John Lordan

Ο 44χρονος Τζον Λόρνταν είναι αυτός που από τον καναπέ του κατάφερε να βάλει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας για τον μυστηριώδη θάνατο της 21χρονης Καναδής Ελίζα Λαμ το 2013, μεταξύ των οποίων ότι τη σκότωσε κάποιο… φάντασμα που είδε σε ασανσέρ!

Το γυμνό πτώμα της βρέθηκε στη δεξαμενή νερού στην ταράτσα του Cecil Hotel στο Λος Άντζελες, όταν οι πελάτες διαμαρτυρήθηκαν για τη μυρωδιά του νερού. Το μόνο στοιχείο που υπήρχε ήταν ένα βίντεο από ασανσέρ που έδειχνε την 21χρονη να φέρεται αλλόκοτα. Τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας έδωσε, επίσης, αναφορά των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ότι το καπάκι της δεξαμενής ήταν κλειστό.

Ψάχνοντας σε δικαστικά έγγραφα, ο Λόρνταν ανακάλυψε αγωγή της οικογένειας της Λαμ εναντίον του ξενοδοχείου, στην οποία εμπεριεχόταν η κατάθεση του άνδρα που ανακάλυψε το πτώμα, ο οποίος αποκάλυπτε ότι το καπάκι της δεξαμενής ήταν ανοιχτό.

Ο Λόρνταν παρουσίασε το εύρημά του στο YouTube και, μερικούς μήνες αργότερα, έμαθε ότι η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Λαμ ήταν ατύχημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This