Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Στις 2 Ιουλίου το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίζει για την Αγία Σοφία!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το αίτημα ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο το 1934 θα εξετάσει το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου, μετά και από… παραινέσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Η υπόθεση δεν είναι καινούρια, άλλωστε οι Τούρκοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μετατρέψουν το επιβλητικό σύμβολο του χριστιανισμού σε τζαμί, αλλά στηρίζεται σε μια προσφυγή του 2016.

Τότε, άγνωστος σύλλογος για την προστασία Βακουφίων, ιστορικών μνημείων και περιβάλλοντος κατέθεσε δικαστική προσφυγή, με τον εισαγγελέα να υποστηρίζει ότι έπρεπε να απορριφθεί, καθώς η χρήση της Αγίας Σοφίας ως μουσείο είναι στις αρμοδιότητες της δημόσιας διοίκησης.

Εισήγηση, που όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δεν είναι δεσμευτική για το 10ο τμήμα του τουρκικού ΣτΕ που θα εξετάσει την υπόθεση.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ