Σάββατο 12/6/2021

Τραμπ: «Ο Πάουελ είναι ψόφιος και μας οδήγησε στους πολέμους στη Μέση Ανατολή!»

Φουντώνει στις ΗΠΑ η πολιτική διαμάχη ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, την ώρα που οι συστημικές δυνάμεις – μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί παράγοντες – βάλουν κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Τούτη τη φορά ήταν η σειρά του Κόλιν Πάουελ, του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος διαμήνυσε πως πλέον υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν, με αποτέλεσμα να καταστεί ο πρώτος σημαντικός πολιτικός των Ρεπουμπλικάνων που δημόσια λέει ότι στηρίζει τον αντίπαλο του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Ο Πάουελ, ο οποίος οδήγησε τον αμερικανικό στρατό στον Πόλεμο του Κόλπου, το 1991, δήλωσε λοιπόν μιλώντας στο CNN πως ο Τραμπ είναι «αναποτελεσματικός», ενώ πρόσθεσε πως από τότε που ανέλαβε την προεδρία έχει γίνει χειρότερος! «Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να στηρίξω αυτή την χρονιά τον πρόεδρο Τραμπ», είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν θα ψηφίσει τον Μπάιντεν, απάντησε «ναι, θα τον ψηφίσω».

Στην κόντρα

Όπως ήταν αναμενόμενο οι δηλώσεις Πάουελ έκαναν έξαλλο τον Τραμπ, που έσπευσε να χαρακτηρίσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ως «αξιολύπητο» και «ψόφιο»!

«Ο Κόλιν Πάουελ είναι πραγματικά ψόφιος, υπεύθυνος που μας οδήγησε στους καταστροφικούς πολέμους της Μέσης Ανατολής. Μόλις ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει έναν άλλο ψόφιο, τον Κοιμισμένο Τζο Μπάιντεν. Δεν είχε πει ο Πάουελ ότι το Ιράκ είχε “όπλα μαζικής καταστροφής;”. Δεν είχε, αλλά εμείς πήγαμε στον πόλεμο!», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κατά της επανεκλογής Τραμπ έχουν ταχθεί κι άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη των Ρεπουμπλικανών, όπως ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος και ο Μιτ Ρόμνεϊ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ